Νέα

Νέα οικονομικά ψηφιακά συστήματα για τον μέσο επαγγελματία

Γράφει ο Εμμανουηλίδης Ιωάννης
4 Pro Μον. ΕΠΕ

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Συγκόλληση MIG /MAG

Η Fronius τα τελευταία χρόνια, βλέποντας τις ανάγκες της αγοράς στη συγκόλληση του χάλυβα, ανάπτυξε μια καινούργια τεχνολογία, ένα νέο σχεδιασμό μηχανών και κυρίως το πιο σημαντικό, αρκετά προσιτή τιμή.

Στη συγκόλληση δομικών χαλύβων, η αξιοπιστία είναι η λέξη κλειδί. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει απαραίτητη αντοχή και στιβαρή κατασκευή μηχανήματος. Η σειρά TransSteel έχει κατασκευαστεί ακριβώς με αυτές τις προδιαγραφές: σαν έναν ανθεκτικό και αξιόπιστο συνεργάτη ο οποίος βρίσκεται δίπλα σας με έναν ευφυέστατο σχεδιασμό και με μια εξαιρετικά εύκολη λειτουργία. H Fronius κατασκεύασε τώρα και ένα νέο, πιο οικονομικό τύπο μηχανής. Την TransSteel 3500 Compact / 350 αμπέρ σε αερόψυκτη ή υδρόψυκτη έκδοση.
Ψηφιακή τεχνολογία

Με τον ψηφιακό έλεγχο της διαδικασίας συγκόλλησης, η TransSteel 3500 παρέχει 100% επαναλαμβανόμενα συγκολλητικά αποτελέσματα. Η Fronius ως ηγέτης της αγοράς των ψηφιακών συστημάτων συγκόλλησης , φημίζεται για το εξαιρετικό και σταθερό τόξο συγκόλλησης που παρέχει στη συγκόλληση του χάλυβα.
Επίσης, οι παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν και να αποθηκευτούν πολύ εύκολα. Συγχρόνως εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ακρίβεια σε όλη τη διαδικασία.

Τεχνογνωσία

Η Fronius παίρνει πολύ στα σοβαρά το ¨Τέλεια Συγκόλληση¨. Η ¨τεχνολογία εναπόθεσης χάλυβα¨ είναι το όνομα ενός πακέτου γνώσης, το οποίο αναπτύχθηκε για την αγορά των χαλύβδινων κατασκευών. Γι? αυτό το πακέτο, οι ειδικοί δημιούργησαν προσαρμοζόμενα στις ανάγκες χαρακτηριστικά συγκόλλησης, τα οποία παρέχουν π.χ. ακριβές άναμμα του τόξου και τέλεια συμπεριφορά του κατά το σβήσιμο.

Λειτουργία πάντα στο μέγιστο

Οι τέλειες ιδιότητες συγκόλλησης βγαίνουν από έναν πολύπλοκο συνδυασμό αλληλοσυσχετούμενων ενεργειών μεταξύ του ανάματος του τόξου, της συμπεριφοράς του και του σβησίματός του. Η ¨τεχνολογία εναπόθεσης χάλυβα¨ που χρησιμοποιεί η TransSteel Compact και αναπτύχθηκε από τη Fronius, παρέχει ένα εξαιρετικό κnow how για κάθε εφαρμογή συγκόλλησης χάλυβα.

Συνεργειακές γραμμές συγκόλλησης

Η ψηφιακή αυτή μηχανή παρέχει μερικές πολύ σημαντικές συνεργειακές γραμμές συγκόλλησης που βοηθάνε τον συγκολλητή να εκτελέσει με ακρίβεια μερικές από τις πιο απαιτητικές συγκολλήσεις. Αυτές είναι:

? Ρίζα χάλυβα: Τα χαρακτηριστικά αυτής της ρύθμισης βασίζονται σε ένα απαλό, σταθερό και με βαθιά εναπόθεση τόξο, το οποίο παρέχει παχύρευστο προσαρμοζόμενο λουτρό τήξης. Τέλεια και ίσια συγκόλληση ρίζας χωρίς υποστήριξη κεραμικού και εξαιρετική δυνατότητα γεμίσματος των κενών, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της μηχανής που θα πείσουν κάθε συγκολλητή.

? Δυναμική χάλυβα: Αυτό είναι το όνομα το οποίο δόθηκε στα χαρακτηριστικά ενός συγκεντρωμένου και ευμετάβολου τόξου. Βαθιά, στενή διείσδυση και αυξημένη ταχύτητα συγκόλλησης, είναι τα αποτελέσματα από τη χρήση της.

? Χάλυβας: Αυτά τα γενικά χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για γρήγορες και εύκολες ρυθμίσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών συγκόλλησης χάλυβα.

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών, είναι το γρήγορο και καθαρό άναμμα του τόξου και το ακριβές σβήσιμο του σε κάθε ραφή. Αυτό βελτιώνει τις ιδιότητες του ανάμματος του τόξου, της επόμενης ραφής.

Ανθεκτικότητα

Μέσα στον τομέα συγκόλλησης δομικών υλικών και περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, η TransSteel 3500 Compact βρίσκεται αντιμέτωπη με ακραία περιβαλλοντικά στοιχεία. Ο ενισχυμένος και λειτουργικός σχεδιασμός είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και τονίζει τον ¨χαλύβδινο χαρακτήρα¨ του συστήματος.

Χειρισμός
Η TransSteel ξεχωρίζει για τον πολύ εύκολο χειρισμό της στη συγκόλληση χάλυβα. Η τοποθέτηση του σύρματος στα ράουλα υποστηρίζεται από αυτόνομη διαδικασία. Όλοι οι συγκολλητές χρειάζεται να κρατάνε την άκρη από το σύρμα και να προσπαθούν να το περάσουν ανάμεσα από τα ράουλα και τους οδηγούς. Ο χρόνος που καταναλώνεται ανοίγοντας τα ράουλα δεν είναι πλέον απαραίτητος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την αλάνθαστη τροφοδοσία σύρματος.

Επίσης υπάρχει και βελτιωμένος χειρισμός των ράουλων, όπου χρωματικά διαφοροποιημένοι κωδικοί ανά διάμετρο σύρματος, βοηθούν στη γρήγορη και εύκολη ανάγνωσή τους. Τα ράουλα αλλάζουν εύκολα ανοίγοντας απλά τον μοχλό των ράουλων.

Διάρκεια ζωής

– Αυστηρός και συμπαγής σχεδιασμός για μεγαλύτερη αντοχή όλων των εξαρτημάτων
– Φίλτρα σκόνης προστατεύουν το εσωτερικό των μηχανών από τα αιωρούμενα σωματίδια
– Σε περίπτωση υδρόψυκτης έκδοσης, το φίλτρο νερού καθαρίζει το σύστημα ψύξης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια service σε ολόκληρο το σύστημα
– Ο ανεμιστήρας ψύξης ο οποίος ελέγχεται από θερμοστάτη λειτουργεί όποτε χρειάζεται, με αποτέλεσμα την λιγότερη συσσώρευση βρώμας στο εσωτερικό της μηχανής.

Ασφάλεια

– Η επιφάνεια με την υποδοχή των βυσμάτων της μηχανής είναι υπό κλίση, και έτσι προστατεύονται τα σημεία αυτά από ζημιές
– Ο λαιμός γεμίσματος ψυκτικού υγρού του ψυγείου, είναι προφυλαγμένος από μηχανικές ζημιές
– Ο αισθητήρας θερμοκρασίας προστατεύει το σύστημα από υπερθέρμανση
– Σύστημα ελέγχου απώλειας γείωσης, προλαμβάνει το ρεύμα συγκόλλησης να διαφύγει προς τη γη, κάτι το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του αγωγού PE.
– Διεθνή διπλώματα ελέγχου και δοκιμών από παγκόσμιους φορείς ( S Mark, CE Mark, CSA, CCC)

Συγκόλληση TIG

Είναι πλέον πραγματικότητα η νέα ψηφιακή επαγγελματική μηχανή TransTig 1750 Puls 170 αμπέρ της Fronius. Εξαιρετικά απλή στη χρήση, ελαφριά, συγχρόνως πολύ ανθεκτική, με 4 χρόνια εγγύηση και το βασικότερο, αρκετά προσιτή τιμή.

Εύρος χρήσης
Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της μηχανής αυτής, είναι η ευκολία στην μεταφορά, η ευκολία της λειτουργίας της και η στιβαρότητα της κατασκευής της.
Από την άποψη των υλικών συγκόλλησης, αυτή η μηχανή είναι εξαιρετικά ιδανική για τα μαλακά ή σκληρά κράματα χάλυβα, ανοξείδωτα και για τα μη σιδηρούχα μέταλλα. Χάρη στη μεγάλη ικανότητά της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ολόκληρο το φάσμα της βιομηχανίας ? όπως την κατασκευή των χημικών εγκαταστάσεων, των δεξαμενών και των εμπορευματοκιβωτίων, στη μηχανική και μηχανολογική εγκατάσταση, στην κατασκευή σωληνώσεων, σε όλες τις ανεγέρσεις κτιρίων, συντήρησης και επισκευής και σε εταιρίες μεταλλουργίας.
Επίσης έχει τέλεια αποτελέσματα, όταν χρησιμοποιείται για συγκόλληση με ρομπότ όπως γίνεται και στη χειρωνακτική συγκόλληση.

Μεγάλη οικονομία
Αυτή η επαγγελματική μηχανή Tig, είναι ένα εκθαμβωτικό παράδειγμα αποδοτικού και παράλληλα σύγχρονου συστήματος συγκόλλησης. Η αποδοτικότητα της αρχίζει με τα αρίστης ποιότητας εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις μηχανές Fronius. Γενικότερα αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, οδηγούν στην εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής των μηχανών, σε ένα μικρό αριθμό αναλώσιμων και ουσιαστικά σε χαμηλότερες δαπάνες κάθε εργασίας. Οπωσδήποτε ένα σύστημα συγκόλλησης που είναι ιδιαίτερα οικονομικώς αποδοτικό, αξίζει κάθε σεβασμό.

Τέλειο σύστημα
Τα συστήματα συγκόλλησης Fronius, έχουν σχεδιαστεί και υπολογιστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Για κάθε πιθανή εφαρμογή, ο στόχος δεν είναι τίποτα λιγότερο από την τελειότητα την ίδια. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα, που καθιστά κάθε ενιαίο βήμα λειτουργίας όσο το δυνατόν ευκολότερο και πιο ευχάριστο. Από την ανάφλεξη έως το τέλος της συγκόλλησης.
Σε αυτές τις μηχανές , η ανάφλεξη είναι δυνατή με επαφή ή με χωρίς επαφή. Στην λειτουργία, το τόξο ανάβει αμέσως με μια υψηλής τάσης ενέργεια που εξασφαλίζει τέλεια ανάφλεξη από την πρώτη πίεση του διακόπτη και είναι ιδιαίτερα πολύτιμη σε εφαρμογές όπου χρειάζεται ιδιαίτερη ευαισθησία. Και το σημαντικότερο εδώ, είναι ότι δεν υπάρχει καμιά επέμβαση από το βολφράμιο. Ο ψηφιακός έλεγχος της συγκόλλησης είναι υπεύθυνος γι? αυτό, ελέγχοντας τέλεια και συνέχεια ολόκληρη τη διαδικασία.

Ποντάρισμα με λειτουργία TAC
Προτού να μπορέσετε να συγκολλήσετε, πρέπει να ποντάρετε. Ο συνηθισμένος τρόπος μέχρι τώρα, ήταν να ενωθούν τα δύο λουτρά τήξης των κομματιών μεταξύ τους, με την ελαφριά κίνηση της τσιμπίδας. Με την λειτουργία TAC , απλά κρατάτε σταθερή την τσιμπίδα στην μέση και πατάτε τον διακόπτη. Τα δύο λουτρά τήξης ενώνονται μεταξύ τους λόγω του παλμικού τόξου που δημιουργεί η λειτουργία TAC. Αυτό λειτουργεί γρήγορα και πολύ εύκολα. Η λειτουργία αυτή, είναι επίσης ιδανική για ένωση πολύ λεπτών ελασμάτων χωρίς πλήρωση υλικού, δεδομένου ότι βοηθά τα δύο λουτρά τήξης να συγχωνευθούν λεπτομερώς.

Συγκόλληση με παλμούς

Η μηχανή μπορεί να συγκολλά με παλμούς. Συνήθως για χειροκίνητη συγκόλληση από 0.2 ? 5 Hz και από 1.00 kHz ? 2.00 kHz σε συστήματα αυτοματισμού και σε ρομποτικούς βραχίονες.

Μπορούμε στο μενού της μηχανής να αλλάξουμε τις εξής παραμέτρους:

? Εύρος παλμών από 0.20 Hz ? 2.00 kHz.
? Ρύθμιση κύκλου εργασίας 10-90 (διαφορά πάνω και κάτω ρεύματος παλμού)
? Ρύθμιση κάτω ρεύματος παλμού σε ρύθμιση από 0-100

Τα νέα συστήματα TransSteel 3500 Compact και TransTig 1750 Puls κατασκευάστηκαν με γνώμονα τις ανάγκες της βιομηχανίας συγκόλλησης χάλυβα, μερικές από τις οποίες είναι:
αξιοπιστία, αντοχή, λειτουργικότητα, ασφάλεια, ευκολία στη χρήση, ποιότητα συγκόλλησης, ταχύτητα διαδικασίας, οικονομία σε αναλώσιμα και τέλος, προσιτή τιμή. Τα συστήματα αυτά υπερβαίνουν τα όρια, επειδή καλύπτουν όλα τα παραπάνω και έχουν όπως όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της Fronius, 4 χρόνια εγγύηση. Προσφέρουν αξιοπιστία, εγγύηση & ασφάλεια στον μέσο επαγγελματία.

Με λίγα λόγια.. Ξεκάθαρες προτάσεις και λύσεις, για εξασφαλισμένες επενδύσεις.