Νέα

Αύξηση 12-15 φόρες στη διάρκεια ζωής των αναλωσίμων σας με τη τεχνολογία Contec MD (MultiDiameter) από τη Fronius

Γράφει ο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος
FRONIUS

Αύξηση 12-15 φόρες στη διάρκεια ζωής των αναλωσίμων σας με τη τεχνολογία Contec MD (MultiDiameter) από τη Fronius

H τεχνολογία Contec έφερε τα πάνω κάτω στην κοινωνία της τεχνολογίας συγκόλλησης. Η διάρκεια ζωής των αναλωσίμων αυξάνεται 12 ? 15 φορές σε σχέση με τα συμβατά αναλώσιμα και 5 – 6 φορές σε σχέση με τα συνηθισμένα γνήσια αναλώσιμα της Fronius. Και στις 2 περιπτώσεις ο τελικός χρήστης είναι αυτός που ευνοείται από τη χρήση των αναλωσίμων Contec. Με τη τεχνολογία αυτή η Fronius, για πρώτη φορά πέτυχε να μεταφέρει την ενέργεια της συγκόλλησης σταθερά και παραγωγικά μέσω του σύρματος συγκόλλησης.
Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης της, είναι ο απόλυτος έλεγχος και η μέγιστη αποτελεσματικότητα της μεταφοράς της ενέργειας σε όλη τη διάρκεια ζωής του αναλωσίμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη τέλεια ποιότητα συγκόλλησης χωρίς σφάλματα. Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η σωστή διείσδυση στο μέταλλο της βάσης καθ? όλη τη διάρκεια ζωής του Contec, κάτι το οποίο δεν φαίνεται εξωτερικά σε κανενός τύπου αναλωσίμου είτε συμβατό είναι αυτό, είτε γνήσιο. Όσο πιο κακής ποιότητας είναι το αναλώσιμο, τόσο πιο πολύ επηρεάζεται και η διείσδυση λόγω της μη ιδανικής μεταφοράς της ενέργειας συγκόλλησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την φαινομενική σωστή ποιότητα ραφής. Αλλά η αντοχή της συγκόλλησης μειώνεται συνεχώς όσο το αναλώσιμο φθείρεται και δεν μεταφέρει σωστά την ενέργεια. Αυτό ξεκινάει άμεσα με τα συμβατά αναλώσιμα λόγω κακής ποιότητας μετάλλου. Το Contec εξασφαλίζει την αντοχή που απαιτείται και τη μείωση του κόστους από μη περαιτέρω επεξεργασία των συγκολλημένων τεμαχίων λόγο λάθους.

Σε πολλές περιπτώσεις είτε χρησιμοποιείς συμβατά αναλώσιμα είτε γνήσια, η συγκόλληση οπτικά φαίνεται ίδια. Αλλά δεν είναι όμως. Και αυτό φαίνεται μόνο όταν πραγματικά ελέγξουμε το αποτέλεσμα στη ρίζα του. Ένα συμβατό αναλώσιμο το οποίο στην ουσία είναι δελεαστικά φτηνό δεν προσφέρει αυτό που θα επιθυμούσε ο χρήστης του. Και φυσικά εννοούμε την επαναλαμβανόμενη ποιότητα συγκόλλησης που προσφέρει ένα γνήσιο. Επίσης ένα συμβατό προσφέρει συνεχώς αυξανόμενη κακής ποιότητας συγκόλληση, λόγω της μειωμένης μεταφοράς της ενέργειας λόγω φθοράς. Αυτό γίνεται γιατί το κράμα μετάλλου ενός συμβατού αναλωσίμου για να είναι οικονομικό, παράγεται από κακής ποιότητας μέταλλο με μικρή αντοχή στις καταπονήσεις.
Όποιος μπορεί και ελέγχει το κόστος στα αναλώσιμα του, την ποιότητα συγκόλλησης και την επιπλέον επεξεργασία των συγκολλημένων τεμαχίων από σφάλματα συγκόλλησης, θα διαπιστώσει ότι πληρώνει τα ¨φτηνά¨ συμβατά αναλώσιμα του 2-3 φορές πάνω από τα γνήσια. Και εκτός από ότι πληρώνουν το φτηνό ακριβότερα, δεν τους παρέχει και τη μέγιστη αντοχή λόγω της μη ιδανικής διείσδυσης.

Υπάρχει λύση όμως. Και αυτή βρίσκεται στα γνήσια αναλώσιμα και σε μία πιο οικονομική λύση για τον τελικό χρήστη, πού ¨ακούει¨ στο όνομα Contec MD. Με τα αναλώσιμα αυτά ο τελικός χρήστης έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

? Μικρότερο στοκ στην αποθήκη του για μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομία. Ένα μπεκ για 4 διαμέτρους σύρματος ( 0,8 / 1,0 / 1,2 / 1,6 χιλιοστά).
? Τέλεια μεταφορά της ενέργειας με αποτέλεσμα να υπάρχει άψογη συγκόλληση καθ?όλη τη διάρκεια ζωής του αναλωσίμου με σωστή διείσδυση στο μέταλλο της βάσης.
? Καλύτερη τροφοδοσία σύρματος και καλύτερη επαφή λόγω της μεγαλύτερης ζώνης επαφής που προσφέρει εσωτερικά η γεωμετρία του αναλωσίμου Contec.
? Ελάχιστο έως και καθόλου πιτσίλισμα λόγω της απόλυτης επαφής του σύρματος συγκόλλησης στο εσωτερικό του αναλωσίμου.
? ʼψογο κεντράρισμα του σύρματος στο μπεκ σε αντίθεση με τα μπεκ που φθείρονται και χάνουν το κέντρο και τη σωστή επαφή με το σύρμα.
? Και το σημαντικότερο . ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Οι εταιρίες κατασκευής και το τμήμα παραγωγής τους σε συνεργασία με τον υπεύθυνο προμηθειών, μπορεί να μετρήσει το αποτέλεσμα και να διαπιστώσει ότι το φτηνό αναλώσιμο δεν είναι καθόλου φτηνό. Στην ουσία αγοράζουν 12-15 συμβατά μπεκ για κάθε ένα Contec ή 6 συμβατά για κάθε ένα γνήσιο συμβατικό. Αυτό τα λέει όλα.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η Fronius ,πρωτοπόρος όπως πάντα, προσφέρει την απόλυτη λύση που χρειάζεται η βιομηχανία για να μπορέσει πραγματικά να μειώσει το κόστος παραγωγής και παράλληλα να αυξήσει την ποιότητα στις κατασκευές της. Αυτή η λύση που ακούει στο όνομα Contec, είναι η τεχνολογία επαφής του μέλλοντος και θα πηγαίνει μπροστά όσο εμείς ανεβάζουμε τις απαιτήσεις μας για φτηνότερο κόστος παραγωγής και καλύτερα αποτελέσματα συγκόλλησης.