Νέα

Δελτίο τύπου – Η 4Pro / FRONIUS επίσημος χορηγός της Ελληνικής Εταιρίας Συγκολλήσεων (ΕΛΕΣ)

Η εταιρία 4Pro , αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των επαγγελματικών συστημάτων συγκόλλησης της Fronius, πάντα πρωτοπόρα σε νέες ιδέες και συνεργασίες, έγινε επίσημος χορηγός της ΕΛΕΣ (Ελληνικής Εταιρίας Συγκολλήσεων), με χορηγία επαγγελματικών συστημάτων συγκόλλησης και εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό με γνώση σε όλες τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα στην βιομηχανία των συγκολλήσεων.

Η χορηγία αυτή αφορά τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον και στοχεύει στην απόλυτη μετάδοση της τεχνογνωσίας της Fronius σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι λάτρεις της συγκόλλησης και παρακολουθούν τις εξελίξεις της αγοράς.

Στις 15/02/2013 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσης στο τμήμα συγκολλήσεων της ΕΛΕΣ, στο οποίο η 4Pro ήταν παρόν με επαγγελματικά συστήματα συγκόλλησης και κοπής και οι 22 εκπαιδευόμενοι που παρακολουθούν το πρόγραμμά της, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να συγκολλήσουν με διαδικασία MMA & TIG με παλμούς, με τη μοναδική μηχανή συγκόλλησης ηλεκτροδίου της Fronius TransPocket 2500 ή οποία λειτουργεί ακόμα και με πτώση 2 φάσεων.
Επίσης εκπαιδεύτηκαν σε διαδικασία MAG με το σύστημα TransSteel 3500 σε συγκολλήσεις όλων των θέσεων και ρίζας συνεργειακά και παρακολούθησαν παλμική συγκόλληση ανοξείδωτου χάλυβα και αλουμινίου με διπλούς παλμούς, από το Bestseller σύστημα της Fronius, την TransPulsSynergic 4000.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να κόψουν με το πλάσμα κοπής TransCut 300 με χρήση υγρού κοπής και να δουν από κοντά την νέα τεχνολογία αναλωσίμων Contec της Fronius η οποία εξαλείφει την παρουσία σφαλμάτων στην συγκόλληση και αυξάνει την διάρκεια ζωής των αναλωσίμων έως και 15 φορές σε σχέση με τα κοινά αναλώσιμα προελεύσεως Κϊνας ή Ιταλίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της ΕΛΕΣ που οδηγεί μετά από επιτυχή διαδικασία γραπτών και προφορικών εξετάσεων στο Διεθνώς Αναγνωρισμένο Τίτλο του Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων (IWE) το παρακολουθούν αυτή τη στιγμή 22 άτομα πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει ως εκπρόσωποι εταιριών όπως η J&P AVAX Α.Ε., MEVACO A.E., METEKO A.E., MOODY A.E, SICES TECHNICAL HELLAS Α.Ε., Γ. ΤΣΩΝΗΣ Ε.Π.Ε. κλπ.
Εισηγητές στο πρόγραμμα είναι Διακεκριμένα στελέχη της Βιομηχανίας και Μηχανικοί Συγκολλήσεων με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Η Ελληνική Εταιρία Συγκολλήσεων (HWA) αποτελεί τον Αποκλειστικό Εξουσιοδοτημένο Εθνικό Φορέα διεξαγωγής του συγκεκριμένου προγράμματος, εξουσιοδότηση που έχει λάβει από το Ελληνικό Ινστιτούτο συγκολλήσεων που είναι και ο πιστοποιημένος Εθνικός Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (IIW).

Οι εκπαιδευόμενοι που παρακολούθησαν το πρακτικό πρόγραμμα της ΕΛΕΣ, είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τεχνικά φυλλάδια των συστημάτων της Fronius και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα video ρομποτικών συγκολλήσεων και αυτοματισμού της Fronius στο ειδικό infokiosk που παρείχε η 4Pro στην ΕΛΕΣ.
Το infokiosk (κατασκευής της 4Pro) είναι ένα δυνατό ¨εργαλείο¨ μετάδοσης της τεχνογνωσίας της Fronius, γιατί έχει τη δυνατότητα να παρέχει στους εκπαιδευόμενους σημαντικά αρχεία, όπως video εφαρμογών, πιστοποιητικά μηχανών, παρουσιάσεις διαδικασιών και τεχνικά φυλλάδια των επαγγελματικών συστημάτων συγκόλλησης της εταιρίας.