Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα συνεργασία εταιρίας 4 PRO / FRONIUS & FANUC

Η εταιρία 4 PRO Μον. Ε.Π.Ε έχει την χαρά να ανακοινώσει την νέα της στρατηγική συνεργασία με τoν Ιαπωνικό οίκο FANUC. Η 4 PRO ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος FRONIUS για την Ελλάδα θα παρέχει Robot Integration, συνδυάζοντας τα ρομποτικά συστήματα συγκόλλησης της FRONIUS, με τους ρομποτικούς βραχίονες της FANUC. Η FRONIUS Αυστρίας έχει ξεκινήσει αυτήν την συνεργασία τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας μόνο βραχίονες FANUC στα συστήματα αυτοματισμού που κατασκευάζει. Επειδή η συνεργασία είναι στρατηγική και από τις δύο πλευρές, όλα τα προϊόντα που συνδυάζονται μεταξύ τους έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να έχουν το δικό τους πακέτο παρελκομένων για κάθε μοντέλο και να συνεργάζονται άψογα με τις πλατφόρμες επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει οι δύο οίκοι.
Η FANUC ήταν και είναι παγκόσμιος ηγέτης στον βιομηχανικό αυτοματισμό. Σε σχεδόν 60 χρόνια από την ίδρυση της, η εταιρία έχει εγκαταστήσει παγκοσμίως πάνω από 24.500.000 προϊόντα συμπεριλαμβανομένων 4.000.000 μηχανημάτων CNC και 590.000 εγκατεστημένους ρομποτικούς βραχίονες. Δίκαια αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της.
Ο οίκος προσφέρει την μεγαλύτερη γκάμα ρομποτικών βραχιόνων, που ξεπερνάει τα 100 διαφορετικά μοντέλα, τα οποία έχουν μέγιστη δυνατότητα φορτίου τα 2.300 κιλά και μέγιστη εφικτή απόσταση τα 4.683 χιλιοστά. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας είναι στην FANUC city – μια ολόκληρη πόλη στην Ιαπωνία στους πρόποδες του όρους Fuji- η οποία καλύπτει μια έκταση 1,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει 12 ερευνητικά κέντρα, γραμμές παραγωγής, δομές για διαμονή και ξεκούραση, ακόμα και κλινική για τους εργαζόμενους της και τις οικογένειες τους.
Με σχεδόν 7000 εργαζόμενους – όπου το 33% αποτελείται από καινοτόμους μηχανικούς – ο οίκος μπορεί μηνιαία να κατασκευάσει έως 35.000 CNC controls, 190.000 servo motors, 119.000 servo amplifiers, 7.000 ρομποτικούς βραχίονες και 3.500 μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλων.
Η εταιρία 4 PRO / FRONIUS, με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω στις εφαρμογές συγκόλλησης και με την στρατηγική συνεργασία με την FANUC Robotics, έχει στόχο να παρέχει το καλύτερο After Sales Support, σε συνδυασμό πάντα με την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων συγκόλλησης, σε κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι.