Νέα

Ημερίδα Θεωρητικής & Πρακτικής εκπαίδευσης συγκόλλησης της 4PRO / FRONIUS στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Η 4Pro / FRONIUS στα πλαίσια ενημέρωσης των εξελίξεων της ψηφιακής τεχνολογίας συγκόλλησης η οποία αλλάζει συνεχώς μέρα με την ημέρα, διοργάνωσε μαζί με τους καθηγητές των μηχανικών της ΑΕΝ, ημερίδα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης συγκολλήσεων, η οποία ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 21/5/2013.
Ο κύριος σκοπός της ημερίδας, ήταν η παρουσίαση και η εκπαίδευση των νέων μηχανικών σε ψηφιακά συστήματα της FRONIUS, για τη συγκόλληση ναυπηγικών χαλύβων και αλουμινίου. Την ημερίδα την παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα εκ των οποίων υπήρχαν 3 κοπέλες μηχανικοί και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους.

Η θεωρητική εκπαίδευση έγινε στο αμφιθέατρο της ακαδημίας και η πρακτική στο κέντρο συγκόλλησης της. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν με τι διαδικασίες και συστήματα MIG/MAG & MMA, πραγματοποιείται σήμερα η συγκόλληση των χαλύβδινων και των αλουμινένιων πλοίων και επίσης να δουν από κοντά ειδικά εργαλεία, αναλώσιμα και υλικά για υποβρύχια συγκόλληση και κοπή υφάλων πλοίων, της BROCO Inc Αμερικής.

Kατά την διάρκεια της πρακτικής, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συγκολλήσουν εναλλάξ, χάλυβα με διαδικασία MAG και σύστημα συγκόλλησης TransSteel 3500, χάλυβα με διαδικασία ΜΜΑ και μηχανή TransPocket 2500 και αλουμίνιο με σύστημα TransPulsSynergic 4000.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αργά το απόγευμα και όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν από την 4Pro πιστοποιητικά παρακολούθησης της ημερίδας, μαζί με κάποια αναμνηστικά από τη FRONIUS.

Η 4Pro ευχαριστεί θερμά αυτά τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στο σεμινάριο, τα οποία θα αποτελέσουν και θα εκπροσωπήσουν τη νέα γενιά Ελλήνων μηχανικών σε πλοία όλων των κατηγοριών και εθνικοτήτων.
Επίσης ευχαριστεί την ΑΕΝ για την φιλοξενία, όλους τους καθηγητές που βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η ημερίδα και ιδιαίτερα ευχαριστεί τον κύριο Τσούμα, ο οποίος συνέβαλε πάνω από το μέγιστο για την πραγματοποίηση του, γιατί πιστεύει ότι όσο περισσότερα εφόδια αποκτήσουν οι μαθητές του κατά την εκπαίδευσή τους, τόσο πιο εύκολα θα σταθούν στα πόδια τους όταν θα μπουν στη μάχη της επιβίωσης και της εύρεσης εργασίας στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η παγκόσμια αγορά.