Νέα

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ” με την 4 PRO ανάμεσα στους 9 επικρατέστερους υποψήφιους στην Ελλάδα

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η τελετή βράβευσης του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας  «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας  Φωτάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας.

Στον 3ο κατά σειρά διαγωνισμό, από τις 208 προτάσεις που κατατέθηκαν, οι 161 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού. Αξιολογήθηκαν από 89 διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που ορίστηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο του διαγωνισμού και με βάση την αξιολόγηση αυτή αναδείχθηκαν οι προκριθείσες υποψηφιότητες . Ανάμεσα στις 9 επικρατέστερες υποψηφιότητες του τομέα καινοτομίας, ήταν και ο Ιωάννης Εμμανουηλίδης από την εταιρία 4 PRO,  με το καινοτόμο διαγνωστικό σύστημα TID (Torch Intelligent Diagnostic) System.  Το σύστημα αυτό,  εκτελεί αυτόματα ελέγχους, διαγνώσεις και βαθμονομήσεις τσιμπίδων ηλεκτροσυγκόλλησης και προορίζεται για τεχνικές ομάδες που εκτελούν επισκευές και προβλεπτικές συντηρήσεις. Αυτή είναι μια μοναδική καινοτομία σε παγκόσμιo επίπεδο και απευθύνεται στον σημαντικότερο κλάδο των κατασκευών, την βιομηχανία των συγκολλήσεων.

Ως ένας από τους 9 φιναλίστ του τομέα καινοτομίας, ο Ιωάννης Εμμανουηλίδης βραβεύθηκε με τιμητική διάκριση την οποία παρέλαβε από τον Ιωάννη Καλογήρου, καθηγητή τεχνολογικής, οικονομικής και βιομηχανικής στρατηγικής και επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το Ελληνικό αυτό καινοτόμο σύστημα προβλεπτικής συντήρησης, επιλέχτηκε να είναι ανάμεσα στις 104 παρουσιάσεις που θα προβληθούν στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα το διήμερο 31 Μαΐου  και 1 Ιουνίου,  στο πανευρωπαϊκό συνέδριο συντήρησης Euromaintenance 2016 στην Αθήνα.  Οι 104 ομιλητές θα είναι από 28 διαφορετικές χώρες. Όσοι παραβρεθούν στο συνέδριο αυτό, θα μπορέσουν να αντλήσουν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν μελλοντικά, στο να οργανώσουν καλύτερα την δική τους τεχνική συντήρησης και να αυξήσουν την αποδοτικότητα της.