Νέα

Νέο ¨όπλο¨για τον συγκολλητή

Γράφει ο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Ltd / FRONIUS

ΝΕΟ ¨ΟΠΛΟ¨ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΗ
ΑΠΟ ΤΗ FRONIUS

Η Fronius τα τελευταία χρόνια, βλέποντας τις ανάγκες της αγοράς στη συγκόλληση του χάλυβα, ανάπτυξε μια καινούργια τεχνολογία, ένα νέο σχεδιασμό μηχανών και κυρίως το πιο σημαντικό, αρκετά προσιτή τιμή. Τα καινούργια αυτά συστήματα δοκιμάζονται 3 χρόνια τώρα, στις πιο αντίξοες συνθήκες και είναι πλέον διαθέσιμα για το ευρύ κοινό.

Στη συγκόλληση δομικών χαλύβων, η αξιοπιστία είναι η λέξη κλειδί. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει απαραίτητη αντοχή και στιβαρή κατασκευή μηχανήματος. Η TransSteel έχει κατασκευαστεί ακριβώς με αυτές τις προδιαγραφές: σαν έναν ανθεκτικό και αξιόπιστο συνεργάτη ο οποίος βρίσκεται δίπλα σας με έναν ευφυέστατο σχεδιασμό και με μια εξαιρετικά εύκολη λειτουργία. Το σύστημα TransSteel με ψηφιακά ελεγχόμενη λειτουργία και εξοπλισμένο με μοναδική τεχνογνωσία, παρέχει μοναδικές συγκολλητικές παραμέτρους με 100% εγγυημένη απόδοση!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψηφιακή Συγκόλληση

Με τον ψηφιακό έλεγχο της διαδικασίας συγκόλλησης, η TransSteel παρέχει 100% επαναλαμβανόμενα συγκολλητικά αποτελέσματα. Η Fronius ως ηγέτης της αγοράς των ψηφιακών συστημάτων συγκόλλησης , φημίζεται για το εξαιρετικό και σταθερό τόξο συγκόλλησης που παρέχει στην συγκόλληση του χάλυβα.
Επίσης, οι παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν και να αποθηκευτούν πολύ εύκολα. Συγχρόνως εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην διαδικασία της συγκόλλησης.
Η TransSteel είναι ¨προχωρημένο¨ και ευέλικτο μηχάνημα. Το ψηφιακό σύστημα συγκόλλησης έχει σχεδιαστεί με σύστημα υπομονάδων και είναι προσβάσιμο μέσω δικτύου και διευθύνσεων.

Το Know How της Fronius

Η Fronius παίρνει πολύ στα σοβαρά το ¨Τέλεια Συγκόλληση¨. Η ¨τεχνολογία εναπόθεσης χάλυβα¨ είναι το όνομα ενός πακέτου γνώσης, το οποίο αναπτύχθηκε για την αγορά των χαλύβδινων κατασκευών. Γι? αυτό το πακέτο, οι ειδικοί δημιούργησαν προσαρμοζόμενα στις ανάγκες χαρακτηριστικά συγκόλλησης, τα οποία παρέχουν π.χ. ακριβές άναμμα του τόξου και τέλεια συμπεριφορά του κατά το σβήσιμο.

Οι μηχανές συνδυάζονται με αρκετά παρελκόμενα που έχουν κατασκευαστεί με το ίδιο know how για να είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους: όπως την υποδοχή των βυσμάτων από τους ενδιάμεσους σωλήνες του τροφοδότη και της μηχανής, οι οποίοι είναι μέσα στο εσωτερικό του τροφοδότη. Το σύρμα συγκόλλησης οδηγείται με ένα σταθερό και βελτιστοποιημένο τρόπο από τον τροφοδότη έως το μπεκ της τσιμπίδας, με αποτέλεσμα την απόλυτη σταθερή τροφοδοσία και την μειωμένη φθορά των αναλωσίμων.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ

Λειτουργεί πάντα στο μέγιστο

Οι τέλειες ιδιότητες συγκόλλησης βγαίνουν από έναν πολύπλοκο συνδυασμό αλληλοσυσχετούμενων ενεργειών μεταξύ του ανάματος του τόξου, της συμπεριφοράς του και του σβησίματός του. Η ¨τεχνολογία εναπόθεσης χάλυβα¨ που χρησιμοποιεί η TransSteel και αναπτύχθηκε από τη Fronius, παρέχει ένα εξαιρετικό κnow how για κάθε εφαρμογή συγκόλλησης χάλυβα.

Ρίζα χάλυβα: Τα χαρακτηριστικά αυτής της ρύθμισης βασίζονται σε ένα απαλό, σταθερό και με βαθιά εναπόθεση τόξο, το οποίο παρέχει παχύρευστο προσαρμοζόμενο λουτρό τήξης. Τέλεια και ίσια συγκόλληση ρίζας χωρίς υποστήριξη κεραμικού και εξαιρετική δυνατότητα γεμίσματος των κενών, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της μηχανής που θα πείσουν κάθε συγκολλητή.

Δυναμική χάλυβα: Αυτό είναι το όνομα το οποίο δόθηκε στα χαρακτηριστικά ενός συγκεντρωμένου και ευμετάβολου τόξου. Βαθιά, στενή διείσδυση και αυξημένη ταχύτητα συγκόλλησης, είναι τα αποτελέσματα από τη χρήση της.

Χάλυβας: Αυτά τα γενικά χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για γρήγορες και εύκολες ρυθμίσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών συγκόλλησης χάλυβα.

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών, είναι το γρήγορο και καθαρό άναμμα του τόξου και το ακριβές σβήσιμο του σε κάθε ραφή. Αυτό βελτιώνει τις ιδιότητες του ανάμματος του τόξου, της επόμενης ραφής.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ανθεκτική

Μέσα στον τομέα συγκόλλησης δομικών υλικών και περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, η TransSteel βρίσκεται αντιμέτωπη με ακραία περιβαλλοντικά στοιχεία. Ο ενισχυμένος και λειτουργικός σχεδιασμός είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και τονίζει τον ¨χαλύβδινο χαρακτήρα¨ του συστήματος. Διατίθεται σε αερόψυκτη και υδρόψυκτη μορφή, σε 350 Α και 500 Α, για χειροκίνητη και ρομποτική εφαρμογή συγκόλλησης.

Μεγαλύτερη ευκινησία

Ο τροφοδότης είναι συμπαγής, ελαφρύς και φορητός. Αυτό προσθέτει επιπλέον ευκολία κίνησης στην εργασία και ο σχεδιασμός της βοηθάει στο να μην ¨σκοντάφτει¨ σε παρελκόμενα συγκόλλησης που υπάρχουν τριγύρω. Ο πίνακας ελέγχου και οι οθόνες είναι τοποθετημένα πάνω στον τροφοδότη. Έτσι είναι εφικτός ο χειρισμός του συστήματος κατευθείαν από τον τροφοδότη πάνω στην περιοχή της συγκόλλησης. Οι οθόνες τοποθετημένες υπό κλίση, είναι εύκολες προς ανάγνωση από όλες τις θέσεις εργασίας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Η TransSteel ξεχωρίζει για τον πολύ εύκολο χειρισμό της στη συγκόλληση χάλυβα, για τα εύκολα στη χρήση τους παρελκόμενα που διαθέτει και τις ευφυής λειτουργίες της. Τα πλήρως συμβατά μεταξύ τους παρελκόμενα, εξασφαλίζουν 100% απόδοση κατά τη συγκόλληση.

Η τοποθέτηση του σύρματος στα ράουλα υποστηρίζεται από αυτόνομη διαδικασία. Όλοι οι συγκολλητές χρειάζεται να κρατάνε την άκρη από το σύρμα και να προσπαθούν να το περάσουν ανάμεσα από τα ράουλα και τους οδηγούς. Ο χρόνος που καταναλώνεται ανοίγοντας τον τροφοδότη και τα ράουλα δεν είναι πλέον απαραίτητος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την αλάνθαστη τροφοδοσία σύρματος.

Μικρός, ελαφρύς και με σύστημα όλα σε ένα. Ο ενδιάμεσος σωλήνας ενώνεται απευθείας στο εσωτερικό του τροφοδότη, εξασφαλίζοντας σταθερότητα τροφοδοσίας με επακόλουθο την σταθερή διαδικασία συγκόλλησης. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του αγωγού σύρματος, του μπεκ και των ράουλων είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών.

Βελτιωμένος χειρισμός των ράουλων: Υπάρχουν χρωματικά διαφοροποιημένοι κωδικοί ανά διάμετρο σύρματος, κάτι που βοηθάει στη γρήγορη και εύκολη ανάγνωσή τους. Τα ράουλα αλλάζουν εύκολα ανοίγοντας απλά τον μοχλό των ράουλων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

– Αυστηρός και συμπαγής σχεδιασμός για μεγαλύτερη αντοχή όλων των εξαρτημάτων
– Φίλτρα σκόνης προστατεύουν το εσωτερικό των μηχανών από τα αιωρούμενα σωματίδια
– Το φίλτρο νερού καθαρίζει το σύστημα ψύξης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια service σε ολόκληρο το σύστημα
– Η επεξεργασία της υψηλής αντοχής πλαστικού του τροφοδότη, παρέχει προστασία σπασίματος και πλήρη μόνωση από όλες τις πλευρές
– Ο ανεμιστήρας ψύξης ο οποίος ελέγχεται από θερμοστάτη λειτουργεί όποτε χρειάζεται, με αποτέλεσμα την λιγότερη συσσώρευση βρώμας στο εσωτερικό της μηχανής.

Ασφάλεια

Σχεδιασμένη να αντέχει στις δυσκολίες

– Η επιφάνεια με την υποδοχή των βυσμάτων της μηχανής είναι υπό κλίση, και έτσι προστατεύονται τα σημεία αυτά από ζημιές
– Οι υποδοχές των βυσμάτων του ενδιάμεσου σωλήνα του τροφοδότη, προστατεύονται από την πλαϊνή γλίστρα του
– Ο λαιμός γεμίσματος ψυκτικού υγρού του ψυγείου, είναι προφυλαγμένος από μηχανικές ζημιές
– Ο αισθητήρας θερμοκρασίας προστατεύει το σύστημα από υπερθέρμανση
– Σύστημα ελέγχου απώλειας γείωσης, προλαμβάνει το ρεύμα συγκόλλησης να διαφύγει προς τη γη, κάτι το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του αγωγού PE.
– Διεθνή διπλώματα ελέγχου και δοκιμών από παγκόσμιους φορείς ( S Mark, CE Mark, CSA, CCC)

Τα νέο σύστημα TransSteel της Fronius κατασκευάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες της βιομηχανίας συγκόλλησης χάλυβα, μερικές από τις οποίες είναι:
αξιοπιστία, αντοχή, λειτουργικότητα, ασφάλεια, ευκολία στη χρήση, ποιότητα συγκόλλησης, ταχύτητα διαδικασίας, οικονομία σε αναλώσιμα και τέλος, προσιτή τιμή.
Η TransSteel καλύπτει όλα τα παραπάνω και προσφέρεται όπως όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της Fronius με 4 χρόνια εγγύηση.
¨Τέλεια Συγκόλληση¨ με επιπλέον ¨Τέλεια Προστασία¨ για τον επαγγελματία.