Νέα

Τεχνολογία Time Twin υψηλής παραγωγικότητας σε συνδυασμό με ψυχρή συγκόλληση CMT από τη Fronius

Γράφει ο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος
FRONIUS

Τεχνολογία Time Twin υψηλής παραγωγικότητας σε συνδυασμό με ψυχρή συγκόλληση CMT από τη Fronius

Τι θα έβγαινε από το πάντρεμα 2 αρκετά αναγνωρίσιμων και δοκιμασμένων τεχνολογιών της Fronius όπως της Time Twin και της CMT;

Αυτή ήταν και η απορία του R&D της Fronius όταν ξεκίνησε την έρευνα και ανάπτυξη σε αυτό το κομμάτι. Το αποτέλεσμα ήρθε μόλις πριν από λίγο καιρό και είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Aκούει στο όνομα CMT Twin.

H CMT Twin βασίζεται στην διαδικασία Time Twin η οποία χρησιμοποιεί 2 πηγές ισχύος , μία τσιμπίδα και 2 μονωμένα μπεκ συγκόλλησης. Το ένα οδηγά και το δεύτερο ακολουθεί. Στην ίδια διαδικασία προστίθεται και η τεχνολογία CMT η οποία έχει ως κύριο στόχο τις υψηλές ταχύτητες συγκόλλησης και την ευκολία στην χρήση.

Τα καλύτερα από τις δύο τεχνολογίες, και ακόμα περισσότερα…
Αυτή η συγχρονισμένη διαδικασία είναι μοναδική στην αγορά. Εξασφαλίζει σταθερό τόξο, από το έναυσμα του τόξου, μέχρι το τελείωμα της ραφής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο βαθιά διείσδυση, καλύτερο στρώσιμο στα πλαϊνά της ραφής και λιγότερο έως και καθόλου πιτσίλισμα. Η τέλεια ρύθμιση των χαρακτηριστικών, μαζί με τη διαδικασία εναλλαγής των τόξων που το ένα οδηγεί και το άλλο ακολουθεί, προσφέρει πολύ εύκολο έλεγχο. Οι παράμετροι συγκόλλησης του τόξου που ακολουθεί ρυθμίζονται μόνοι τους μόλις ρυθμίσουμε το τόξο που οδηγεί. Όλα γίνονται αυτόματα για να ταιριάζουν μεταξύ τους. Ποτέ πριν δεν είχαμε τόσο σωστό συγχρονισμό σε διαδικασία με δύο σύρματα όπως αυτή. Συνδυάζοντας την ψυχρή συγκόλληση με την παλμική παίρνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και από τις δύο αυτές τεχνολογίες.

Τι παραπάνω έχει να προσφέρει η τεχνολογία CMT Twin;
Όποιος γνωρίζει και ακούει για συγκόλληση χάλυβα με αέριο προστασίας CO2, μπορεί να καταλάβει αμέσως 2 πράγματα. Ένα, την οικονομία που έχει σε αέριο ο χρήστης λόγω της φτηνότερης τιμής του και δύο, τη συγκόλληση με αρκετό πιτσίλισμα.
Η CMT Twin μπορεί και χρησιμοποιεί τα καλύτερα στοιχεία και εξαλείφει τις ¨παρενέργειες¨ προς όφελος του τελικού χρήστη. Δηλαδή, χρησιμοποιεί ένα πιο οικονομικό αέριο και εξαλείφει και το πιτσίλισμα από τη συγκόλληση.

Επιπλέον προσφέρει παράλληλα και άλλα δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Μπορεί και διπλασιάζει τις ταχύτητες συγκόλλησης και την εναπόθεση του μετάλλου όπου αυτό απαιτείται.
Με λίγα λόγια η οικονομία είναι το ατού της. Οικονομία σε αέριο προστασίας, ενέργεια και εργατώρες, κάτι που μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής και προσφέρει ευελιξία στις μονάδες παραγωγής.

Η CMT Twin είναι εξοπλισμένη με χαρακτηριστικά τέλεια ρυθμισμένα μεταξύ τους, για κάθε εφαρμογή και ανάγκη. Υπάρχουν π.χ. τα ? Heavy Duty? χαρακτηριστικά, για συγκολλήσεις ελασμάτων και υλικών πολύ μεγάλου πάχους. Επίσης τα λεπτά και τα πολύ λεπτά ελάσματα, συγκολλούνται άψογα όπως συνήθως, με την τεχνολογία CMT και παράλληλα αυξάνονται κατά πολύ οι ταχύτητες συγκόλλησης λόγω τεχνολογίας Twin.

Στο κομμάτι των παρελκόμενων, η νέα τσιμπίδα Twin Compact Pro είναι μοναδικά στιβαρή και κατασκευασμένη για ελαφρού και πολύ βαρέως τύπου κατασκευές. Παρέχει ευελιξία και προσβασιμότητα σε όλα τα δύσκολα σημεία. Επιπλέον υπάρχουν πακέτα τσιμπίδων, τα οποία είναι σχεδιασμένα για κάθε είδους εφαρμογή.

Δύναμη, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και οικονομία, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης της διαδικασίας CMT Twin, η οποία προσφέρει στο χρήστη της τα καλύτερα στοιχεία της ψυχρής συγκόλλησης και της συγκόλλησης διπλού σύρματος.