Νέα

Τραπέζια συγκόλλησης BuildPro και εργαλεία συγκράτησης από την Strong Hand Tools

Γράφει ο:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Επίσημος Αντιπρόσωπος Strong Hand Tools / BuildPro

Τραπέζια συγκόλλησης BuildPro και εργαλεία συγκράτησης
από την Strong Hand Tools

Όποιος αναζητά την ακρίβεια στην συγκόλληση και την επαναλαμβανόμενη ποιότητα, πρέπει να συγκολλά τα προϊόντα του πάνω σε σωστή επιφάνεια. Επίσης η συγκράτηση πρέπει να γίνεται αξιόπιστα και με τα σωστά εργαλεία. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τα κατάλληλα τραπέζια συγκόλλησης με τα δικά τους εργαλεία συγκράτησης. Ο οίκος Strong Hand Tools προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά τραπεζιών συγκόλλησης για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση.

Αυτά χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:
• Τραπέζια Nomad
• Τραπέζια FixturePoint
• Τραπέζια RhinoCart
• Τραπέζια BuildPro

Φορητά τραπέζια Nomad

Τα τραπέζια Nomad είναι η οικονομική σειρά σπαστών τραπεζιών συγκόλλησης του Αμερικάνικου οίκου Strong Hand Tools, τα οποία είναι ιδανικά γιατί παρέχουν ευελιξία όπου και αν χρειαστείτε να συγκολλήσετε. ‘Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια ασφαλή, φορητή, οικονομικά προσιτή και πολυχρηστική επιφάνεια . Έτσι θα μπορείτε να κάνετε τις συγκολλήσεις σας παντού, σωστά και γρήγορα. Αυτά τα τραπέζια είναι η πιο οικονομική σειρά του οίκου και είναι ιδανικά για τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θέλουν ευκολία στην μεταφορά και δεν κάνουν βαριές κατασκευές. Η επιφάνεια των τραπεζιών είναι 760 Χ 510 χιλιοστά και έχει 3 σχισμές με άνοιγμα 28 χιλιοστών που χρειάζονται για την συγκράτηση αντικειμένων σε όλη την επιφάνεια της συγκόλλησης. Επίσης μπορούν να μπουν σε σειρά για να συγκολλήσετε μεγαλύτερα τεμάχια. (φωτο 1). Μέσα σε αυτές τις σχισμές τοποθετούνται τα εργαλεία συγκράτησης, τα οποία ¨παγιδεύουν¨ τα τεμάχια προς συγκόλληση. Το τραπέζι μπορεί να γίνει οριζόντιο, με κλίση 30 μοίρες (φωτο 2) , ή να κλείσει εντελώς για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση. Φέρει 2 χαλύβδινα τερματικά που χρησιμεύουν ως οδηγοί γωνιάσματος, τερματικά, ή για σημεία συγκράτησης. Το ύψος του τραπεζιού μεταβάλετε ανάλογα με την ανάγκη που έχει ο συγκολλητής και κυμαίνεται από 660 έως 810 χιλιοστά Το βάρος του είναι μόλις 20 κιλά και μπορεί να δεχθεί φορτίο έως 160 κιλά. Τέλος φέρει 2 στιβαρές ρόδες για εύκολη μεταφορά στον χώρο συγκόλλησης.

Για την αγορά έχετε 2 επιλογές. Μπορείτε να αγοράσετε:
1) Μόνο το τραπέζι συγκόλλησης
2) Τραπέζι συγκόλλησης + έτοιμο κιτ παρελκομένων εργαλείων συγκράτησης 6 τεμαχίων

Τραπέζια FixturePoint
Tα τραπέζια FixturePoint είναι η δεύτερη πιο οικονομική λύση για τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θέλουν ευκολία στην μεταφορά και δεν κάνουν πολύ βαριές κατασκευές. Δεν είναι τόσο ευέλικτα όπως τα Nomad αλλά μπορούν και αυτά να μεταφερθούν σε εργοτάξια και προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες συγκράτησης. Αυξάνουν την ποιότητα των κατασκευών σας και την παραγωγικότητά σας γιατί αλφαδιάζουν, γωνιάζουν και συγκρατούν τα τεμάχια προς συγκόλληση χωρίς να κινδυνεύουν να αλλάξουν διαστάσεις. Στην ουσία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως μια καλίμπρα συγκόλλησης και να συγκολλήσετε επαναλαμβανόμενα τεμάχια με άψογο αποτέλεσμα και με επαναλαμβανόμενη ποιότητα. Το συγκεκριμένο τραπέζι έχει πάχος ελάσματος 4 χιλιοστά και διαστάσεις 900 Χ 600 χιλιοστά. Έχει τρύπες Φ16 και μοτίβο πλέγματος 50 Χ 50 χιλιοστά. Το ύψος του τραπεζιού μεταβάλετε ανάλογα με την ανάγκη που έχει ο συγκολλητής. Έχει 2 επιλογές ύψους. Μία στα 158 χιλιοστά ύψος όταν αφαιρούμε τις προεκτάσεις στα πόδια και μία στα 860 χιλιοστά με τις προεκτάσεις.

Για την αγορά του έχετε 4 επιλογές. Μπορείτε να το αγοράσετε:
1. Μόνο το τραπέζι συγκόλλησης
2. Τραπέζι συγκόλλησης + σετ παρελκομένων εργαλείων συγκράτησης 28 τεμαχίων για στραντζαριστά
3. Τραπέζι συγκόλλησης + σετ παρελκομένων εργαλείων συγκράτησης 24 τεμαχιών για σωλήνες (φωτο 3)
4. Τραπέζι συγκόλλησης + σετ παρελκομένων εργαλείων συγκράτησης για στραντζαριστά και για σωλήνες σύνολο 52 τεμαχίων. (φωτο 4)
Τραπέζια RhinoCart

Τα τραπέζια RhinoCart (φωτο 5) είναι η στιβαρή φορητή σειρά του οίκου Strong Hand Tools. Eίναι ιδανικά για επαγγελματίες κυρίως, που κάνουν απλές έως και βαρέου τύπου κατασκευές και που θέλουν επίσης ευκολία στην μεταφορά σε περίπτωση που έχουν βαριές συγκολλήσεις σε διάφορα σημεία εντός εταιρίας, ή εκτός. Λόγω προδιαγραφών της πλάκας συγκόλλησης, αυξάνεται η ποιότητα των κατασκευών και η παραγωγικότητα, ακόμα και σε βαριές κατασκευές, γιατί συγκρατούν απόλυτα τα τεμάχια, τα αλφαδιάζουν και τα γωνιάζουν, χωρίς να κινδυνεύουν να αλλάξουν διαστάσεις κατά την συγκόλληση. Τα χρησιμοποιείτε ως καλίμπρα συγκόλλησης και συγκολλάτε τα τεμάχια σας με άψογο αποτέλεσμα και με επαναλαμβανόμενη ποιότητα. Το συγκεκριμένο τραπέζι μπορεί να δεχθεί στατικό βάρος κατασκευής έως 680 Kg, γιατί έχει πλάκα πάχους ελάσματος 16 χιλιοστών και διαστάσεις 1200 Χ 750 χιλιοστά. Έχει τρύπες Φ16 και με μοτίβο πλέγματος 50 Χ 50 χιλιοστά. Το ύψος του τραπεζιού είναι 910 χιλιοστά και έχει βάρος 235 κιλά. Επίσης φέρει σταθερές βάσεις στα πόδια αλλά έχει και ρόδες με φρένα, για εύκολη μετακίνηση. Το πιο σημαντικό στοιχείο του τραπεζιού είναι ότι έχει ειδική θερμική επεξεργασία στην πλάκα, για να μην κολλάνε τα πιτσιλίσματα της συγκόλλησης πάνω της. Ότι πιτσίλισμα από την συγκόλληση πέσει στην πλάκα αφαιρείται πανεύκολα. Αυτό αυξάνει τη ζωή του τραπεζιού. Και το πιο βασικό. Όταν μετά από πολύ καιρό έχετε καταπονήσει την πλάκα από συγκολλήσεις, τροχίσματα, κοψίματα κλπ, κανένα πρόβλημα. Την ξεβιδώνεται και την γυρνάτε τούμπα. Ξανά θα έχετε ένα καινούργιο τραπέζι με θερμική επεξεργασία ξανά. Στην ουσία πληρώνετε ένα και έχετε 2 σε διάρκεια ζωής! Τέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία συγκράτησης των τραπεζιών BuidPro, κάτι που του δίνει απίστευτες δυνατότητες συγκράτησης στην συγκόλληση αλλά και γενικά στην επεξεργασία των υλικών. Μπορεί να πάρει μέγγενη, εργαλεία διαμόρφωσης άκρης σωλήνων κλπ κλπ.

Για την αγορά έχετε 3 επιλογές. Μπορείτε να αγοράσετε:

1) Μόνο το τραπέζι συγκόλλησης
2) Τραπέζι συγκόλλησης + έτοιμο κιτ παρελκομένων εργαλείων συγκράτησης 66 τεμαχίων (φωτο 6)
3) Τραπέζι συγκόλλησης με όποια εργαλεία συγκράτησης επιλέξετε εσείς, ή με επιπρόσθετο πάγκο κοπής για πλάσμα ή οξυγόνο. (φωτο 7).

Τραπέζια BuildPro

Tα τραπέζια BuildPro είναι η Ναυαρχίδα σειρά του οίκου και είναι ιδανικά για επαγγελματίες που κάνουν παντός τύπου κατασκευές. Ακόμα και σε τρισδιάστατες κατασκευές. Είναι πολύ ευέλικτα στην χρήση γιατί έχουν προσθαφερούμενες πλάκες οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν όπου χρειάζεται ανάλογα με το κομμάτι προς συγκόλληση. Η ποιότητα των κατασκευών και η παραγωγικότητα σας θα αυξηθεί κατακόρυφα. Η επαναλαμβανόμενη ποιότητα των προϊόντων σας θα είναι δεδομένη.
Τα συγκεκριμένα τραπέζια βγαίνουν σε 2 τύπους και σε πάρα πολλές διαστάσεις.

Οι 2 τύποι είναι τα τραπέζια MAX όπου οι πλάκες είναι δίπλα δίπλα και δεν αφήνουν κενό μεταξύ τους και τα τραπέζια SLOTTED όπου οι πλάκες είναι δίπλα δίπλα αλλά με κενό 40 χιλιοστών μεταξύ τους. Οι πλάκες έχουν πάχος ελάσματος 16 χιλιοστά με τρύπες Φ16 και μοτίβο πλέγματος 50 Χ 50 χιλιοστά. Το πιο σημαντικό στοιχείο του τραπεζιού είναι ότι οι πλάκες είναι κατεργασμένες σε CNC και έχουν θερμική επεξεργασία για να μην κολλάνε τα πιτσιλίσματα της συγκόλλησης πάνω στις πλάκες. Η προστατευτική αυτή επιφάνεια έχει βάθος από 0,01 mm έως 0,02 mm και σκληρότητα HV 550 με συντελεστή τριβής 0,37. Ότι πιτσίλισμα από την συγκόλληση πέσει στις πλάκες αφαιρείται πανεύκολα. Αυτό αυξάνει την ζωή του τραπεζιού. Και το πιο βασικό και εδώ είναι, ότι όταν μετά από πολύ καιρό έχετε καταπονήσει μία, δύο ή περισσότερες πλάκες από συγκολλήσεις, τροχίσματα, κοψίματα κλπ, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τις ξεβιδώνετε και τις γυρνάτε τούμπα. Ξανά θα έχετε ένα καινούργιο τραπέζι. Στην ουσία πληρώνετε ένα και έχετε 2 σε διάρκεια ζωής!
Και όταν τελικά μετά από χιλιάδες συγκολλήσεις, τροχίσματα, κοψίματα, σφυριλατίσματα κλπ, καταστρέψετε 1 ή περισσότερες πλάκες και από τις 2 μεριές, αγοράζετε όσες χρειάζεστε και έχετε πάλι καινούργιο τραπέζι. Στο θέμα της ευελιξίας είναι πολύ καλύτερο από τα μονοκόμματα τραπέζια της αγοράς γιατί μπορείτε να ενώσετε πολλά τραπέζια σε διάφορες γωνίες και να μετακινήσετε ή να αφαιρέσετε πλάκες όπου σας εμποδίζουν (π.χ. σε μια κατασκευή με πόδια απλά αφαιρείτε όποια πλάκα είναι στα πόδια και σας ενοχλεί και τα περνάτε μέσα). Τα τραπέζια μπορούν να παραγγελθούν με 3 διαφορετικούς τύπους ποδιών. Τα standard πόδια που έχουν μόνο κάτω ρύθμιση για αλφάδιασμα, τα πόδια με δυνατότητα αλλαγής ύψους μέσω πείρων και τέλος τα πόδια με ρόδες για εύκολη μεταφορά σε άλλο σημείο της εταιρίας. Η κύρια διαφορά τους είναι η αντοχή στο βάρος. Γενικά τα πόδια αντέχουν 680 Kg/πόδι. Τα πόδια όμως με ρόδες αντέχουν 300 Kg. Ανάλογα με την επιλογή των ποδιών, το ύψος μπορεί να διαμορφωθεί από 725 έως 1100 χιλιοστά. Επίσης για όσους θέλουν να συγκολλήσουν υπό κλίση, ο οίκος έχει προνοήσει και γι αυτό, κατασκευάζοντας positioner που συγκρατεί το τραπέζι και μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες.

Τα τραπέζια βγαίνουν στις εξής διαστάσεις σε χιλιοστά:

560Χ1000 / 1160Χ1000 / 1160Χ1150 / 1960Χ1000 / 1960Χ1150 / 2560Χ1250 / 1200Χ1200 / 1950Χ1250 & 2550Χ1250 (Για μεγαλύτερα τραπέζια ενώνουμε με ειδικές προεκτάσεις μεταξύ τους 2 ή περισσότερα τραπέζια)

Για την αγορά έχετε 3 επιλογές. Μπορείτε να αγοράσετε:

1) Μόνο το τραπέζι συγκόλλησης
2) Τραπέζι συγκόλλησης + έτοιμα κιτ παρελκομένων εργαλείων
3) Τραπέζι συγκόλλησης με όποια εργαλεία συγκράτησης επιλέξετε εσείς. Οι επιλογές είναι στην ουσία πάρα πολλές.

Εργαλεία Συγκράτησης

Ότι θέλετε να συγκολλήσετε πρέπει να το συγκρατήσετε πρώτα αλλιώς θα πετσικάρει κατά την συγκόλληση. Η μετά.. Άρα θα χρειαστείτε εργαλεία συγκράτησης που να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα, καινοτομία και γενικά αξιοπιστία. Τέτοια εργαλεία έχει ο οίκος Strong Hand Tools Αμερικής. Αυτά τα εργαλεία είναι σχετικά οικονομικά γι αυτό που προσφέρουν και είναι ιδανικά για τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θέλουν με ευκολία να συγκρατήσουν τις κατασκευές τους για να τις συγκολλήσουν ή να τις επεξεργαστούν.
Υπάρχουν σε πληθώρα τύπων και είναι ιδανικά είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε τραπέζια συγκόλλησης με τρύπες, είτε για να συγκρατήσετε οτιδήποτε οπουδήποτε.
Οι κύριες κατηγορίες είναι οι σφικτήρες, οι πένσες συγκράτησης, τα ειδικά μαγνητικά συστήματα συγκράτησης, οι μαγνήτες και οι μέγγενες.

Ο οίκος Strong Hand Tools προσφέρει ότι χρειάζεται ο κάθε συγκολλητής για να κάνει μια άψογη και επιτυχημένη εργασία. Για περισσότερες πληροφορίες, ή για να δείτε video με παραδείγματα εφαρμογών, επισκεφτείτε το παρακάτω site του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου www.4pro.com.gr, ή τα site του οίκου www.stronghandtools.com & www.buildprotables.com.