Νέα

FRONIUS ARCROVER

Νέα γενιά φορητών τρακτόρων συγκόλλησης

H FRONIUS σχεδιάζοντας το νέο μοντέλο τράκτορα με ράγες FlexTrack 45 Pro, σχεδίασε παράλληλα και τη νέα γενιά φορητών τρακτόρων συγκόλλησης ARCROVER 15 και ARCROVER 22. Στην ουσία η σειρά αυτή είναι η αντικατάσταση των προηγούμενων μοντέλων FDV 15/MF και FDV 22/MF. To τμήμα R & D αυτοματισμού της FRONIUS με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, σχεδίασε και ανέπτυξε εξολοκλήρου αυτή την νέα σειρά επαγγελματικών επαναφορτιζόμενων βαγονιών συγκόλλησης, βασιζόμενη στις προτάσεις των χρηστών της και στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους.
Τα νέα αυτά μοντέλα απευθύνονται κυρίως σε ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες, τομείς ενέργειας, καυσίμων, Βoilers, Containers, γενικών μεταλλικών κατασκευών, κατασκευές οχημάτων, τρένων και γεφυρών.
Γενικότερα μπορεί να χρησιμοποιηθούν όπου υπάρχει ανάγκη επιτόπιας ποιοτικής συγκόλλησης, μεγαλύτερης ταχύτητας από την χειροκίνητη συγκόλληση και το βασικότερο πλεονέκτημα, την επαναλαμβανόμενη ποιότητα στις μεταλλικές κατασκευές παντός τύπου.
ΣΕΙΡΑ ARCROVER
Τα αυτόνομα μαγνητικά βαγονάκια συγκόλλησης ARCROVER 15 και ARCROVER 22, υποστηρίζουν τις διαδικασίες MIG /MAG και Cold Metal Transfer (CMT). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οριζόντια και κάθετη συγκόλληση. Η κύρια διαφορά μεταξύ των 2 τρακτόρων, είναι ότι το ARCROVER 15 είναι ελαφρύτερο κατά 3,6 κιλά από το μοντέλο 22 και είναι κυρίως για οριζόντιες και κάθετες συγκολλήσεις που δεν έχουν ανάγκη ραφής με ταλάντωση. Επίσης το ARCROVER 22 υποστηρίζει και την ταλάντωση και έχει περισσότερες λειτουργίες ελέγχου και ρύθμισης. Τέλος, έχει μεγαλύτερη δύναμη στην οριζόντια συγκόλληση για να μπορεί να δέχεται παράλληλα 2 τσιμπίδες συγκόλλησης. Γενικά είναι για πιο απαιτητικές εργασίες.
Δυνατότητες και χαρακτηριστικά βαγονιών
H FRONIUS σχεδίασε εξ ολοκλήρου τα νέα αυτά μαγνητικά βαγονάκια με γνώμονα την στιβαρότητα, την αντοχή και την ευελιξία. Είναι επαναφορτιζόμενα συστήματα με ισχυρές μπαταρίες lithium-ion 25,4V / 3.35 Ah και δεν έχουν ανάγκη καλωδίων ή μπαλαντέζας. Βέβαια σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με ρεύμα 230V. Έχουν τετρακίνηση και ισχυρό μόνιμο μαγνήτη στην κάτω μεριά. Έχουν ελαφρύ αλουμινένιο σώμα και φτάνουν σε ταχύτητα συγκόλλησης έως και τα 250 cm/min. Πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας στις συγκολλήσεις containers. Οι μεταλλικοί οδηγοί του κατευθύνουν αυτόματα την τσιμπίδα στην θέση της ραφής. Επίσης ακολουθούν και τις καμπυλότητες των λαμαρίνων. Στη βάση της τσιμπίδας μπορούν να προσαρμοστούν όλοι οι τύποι των τσιμπίδων αυτοματισμού, όπως οι τσιμπίδες MULTILOCK , οι ρομποτικές τσιμπίδες ROBACTA , ROBACTA DRIVE & CMT DRIVE, όπως επίσης και όλες οι τσιμπίδες χειροκίνητης συγκόλλησης. Είτε αυτές είναι τσιμπίδες FRONIUS είτε είναι UNIVERSAL. Οι μεταλλικές του ρόδες είναι επενδυμένες με λάστιχο.
ARCROVER 15
Με μόλις 7,1 κιλά βάρος, είναι ένα πολύ ευέλικτο αυτόνομο βαγονάκι με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 15 kg. Η δυνατότητα έλξης του είναι σε οριζόντια συγκόλληση 160 Ν και σε κάθετη 110 Ν. Το ελάχιστο πάχος της λαμαρίνας που θα κινείται το βαγονάκι πρέπει να είναι τα 4 χιλιοστά, για να μπορεί να υπάρχει σωστό μαγνητικό πεδίο και σωστή συγκράτηση κατά την κίνηση. Το εύρος της οριζόντιας και κάθετης ταχύτητας με φορτίο 85 Ν είναι μεταξύ 5 – 250 cm/min με +/- 2% απόκλιση.
Η βάση στήριξης της τσιμπίδας δέχεται διαμέτρους έως 28 χιλιοστά και το εύρος ρύθμισης της τσιμπίδας είναι στα 30 χιλιοστά. Διαθέτει μπαταρία lithium-ion 25,4V /3.35 Ah η οποία διαρκεί περίπου ένα οκτάωρο και η επαναφόρτιση της διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το ARCROVER 15 μπορεί όμως να δουλέψει και με ρεύμα 110 – 230 V. Είναι για θέσεις συγκόλλησης PA, PB, PV/PF, PG. Μπορεί προαιρετικά να πάρει ειδικές βούρτσες οι οποίες «καθαρίζουν» την διαδρομή από κάθε βρωμιά / εμπόδιο στην επιφάνεια της λαμαρίνας, ή οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα στην ομαλή κίνηση του τράκτορα. Επίσης φέρει ειδικές ανθεκτικές μεταλλικές ρόδες με επένδυση λάστιχου, αλλά υπάρχει προαιρετικά και η δυνατότητα τοποθέτησης ανοξείδωτων ροδών όπου υπάρχει προθερμασμένη λαμαρίνα 50 έως 150 βαθμών Κελσίου. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, η συγκόλληση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε οριζόντια θέση. O τράκτορας έχει εσωτερική μνήμη για αποθήκευση 10 προγραμμάτων. Ο ενσωματωμένος πίνακας ελέγχου έχει φωτιζόμενη οθόνη με ενδείξεις ρυθμίσεων ταχύτητας και μέτρηση απόστασης. Επίσης φέρει υποδοχή CAN για απευθείας σύνδεσή του με τις πηγές ισχύος της FRONIUS.
Το ARCROVER 15 φέρει οδηγούς για την καθοδήγηση του, οι οποίοι μπορούν να ακουμπούν είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά μιας κάθετης επιφάνειας. Σε περίπτωση εμποδίου στο ύψος που είναι να τρέξουν οι οδηγοί , μπορούν προαιρετικά να παραγγελθούν ειδικοί οδηγοί σε άλλο ύψος, οδηγοί γωνίας, ειδικοί οδηγοί με μαγνήτες, ή ακόμα και οδηγός σε λεπτή ράγα με μαγνητικό πέλμα.

ARCROVER 22
To ARCROVER 22 είναι ένας τράκτορας σχεδιασμένος από την FRONIUS για να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις συγκόλλησης, γι αυτό και φέρει σύστημα ταλάντωσης. Με βάρος 10,7 κιλά, παραμένει ευέλικτο σύστημα και έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 22 kg. Η δυνατότητα έλξης του είναι σε οριζόντια συγκόλληση 230 Ν και σε κάθετη 110 Ν. Το ελάχιστο πάχος της λαμαρίνας που θα κινείται το βαγονάκι πρέπει να είναι τα 4 χιλιοστά, για να μπορεί να υπάρχει σωστό μαγνητικό πεδίο και σωστή συγκράτηση κατά την κίνηση. Το εύρος της οριζόντιας και κάθετης ταχύτητας με φορτίο 85 Ν είναι μεταξύ 5 – 200 cm/min με +/- 6% απόκλιση.
Η βάση στήριξης της τσιμπίδας δέχεται διαμέτρους έως 28 χιλιοστά και το εύρος ρύθμισης της τσιμπίδας είναι στα 30 χιλιοστά. Διαθέτει μπαταρία lithium-ion 25,4V /3.35 Ah η οποία διαρκεί περίπου ένα τετράωρο (λόγω του συστήματος ταλάντωσης) και η επαναφόρτιση της διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το ARCROVER 22 μπορεί όμως να δουλέψει και με ρεύμα 110 – 230 V. Είναι για θέσεις συγκόλλησης PA, PB, PV/PF, PG.
Έχει ειδικές ανθεκτικές μεταλλικές ρόδες με επένδυση λάστιχου αλλά υπάρχει προαιρετικά και η δυνατότητα τοποθέτησης ανοξείδωτων ροδών όπου υπάρχει προθερμασμένη λαμαρίνα 50 έως 150 βαθμών Κελσίου. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, η συγκόλληση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε οριζόντια θέση. O τράκτορας έχει εσωτερική μνήμη για αποθήκευση 10 προγραμμάτων. Ο ενσωματωμένος πίνακας ελέγχου έχει φωτιζόμενη οθόνη με ενδείξεις ρυθμίσεων ταχύτητας και μέτρηση απόστασης.
Το ARCROVER 22 φέρει οδηγούς για την καθοδήγηση του, οι οποίοι μπορούν να ακουμπούν είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά μιας κάθετης επιφάνειας. Σε περίπτωση εμποδίου στο ύψος που είναι να τρέξουν οι οδηγοί , μπορούν προαιρετικά να παραγγελθούν ειδικοί οδηγοί σε άλλο ύψος, οδηγοί γωνίας, ειδικοί οδηγοί με μαγνήτες ή ακόμα και οδηγός σε λεπτή ράγα με μαγνητικό πέλμα. Επίσης σε οριζόντια συγκόλληση μπορεί να πάρει και δεύτερη τσιμπίδα για ταυτόχρονη συγκόλληση με 2 μηχανές. Όπως και το μοντέλο 15, μπορεί προαιρετικά να πάρει ειδικές βούρτσες οι οποίες «καθαρίζουν» την διαδρομή από κάθε βρωμιά / εμπόδιο στην επιφάνεια της λαμαρίνας, ή οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα στην ομαλή κίνηση του τράκτορα.
Τέλος, έχει ως προαιρετικό παρελκόμενο την μονάδα ταλάντωσης FOU 30/ML6 και το μηχανικό σύστημα ρύθμισης ύψους τσιμπίδας FMS 50/100 για ρύθμιση ύψους έως και τα 100 χιλιοστά. Ο τράκτορας φέρει υποδοχή CAN για απευθείας σύνδεσή του με τις πηγές ισχύος της FRONIUS.
Για όσους λοιπόν αναζητούν τους καλύτερους φορητούς τράκτορες συγκόλλησης, δεν έχουν παρά να επιλέξουν την σειρά τρακτόρων της FRONIUS. Τα συστήματα αυτά δεν είναι για να καταργήσουν τον συγκολλητή αλλά για να γίνουν το δεξί του χέρι.

FRONIUS ARCROVER!
Το πραγματικό «δεξί χέρι» του συγκολλητή, για αλάνθαστη, ταχύτερη και επαναλαμβανόμενη ποιότητα συγκόλλησης!