Νέα

FRONIUS ROBACTA TX ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΙΜΩΝ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΤΣΙΜΠΙΔΩΝ

Γράφει ο:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος FRONIUS

 

FRONIUS ROBACTA TX
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΙΜΩΝ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΤΣΙΜΠΙΔΩΝ

Στη βιομηχανία των συγκολλήσεων, αυτό που μετράει περισσότερο για τους κατασκευαστές είναι η ποιότητα και η ταχύτητα. Ειδικά αν αναφερόμαστε σε ρομποτικές εφαρμογές. Η FRONIUS ως ηγέτης των συγκολλήσεων παγκοσμίως, μπόρεσε και πέτυχε και τους δύο στόχους, παρέχοντας τα νέας τεχνολογίας ψηφιακά συστήματα TPS/i και το σύστημα ROBACTA TX για την γρήγορη αλλαγή των λαιμών των ρομποτικών τσιμπίδων.
Η πλατφόρμα TPS/i ήδη προσφέρει καλύτερη ποιότητα από το προηγούμενο μοντέλο TransPulsSynergic, αλλά επίσης παρέχει και μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω της νέας SpeedNet τεχνολογίας. Στο κομμάτι λοιπόν της ποιότητας και της ταχύτητας συγκόλλησης, η Fronius έφτασε στην κορυφή. Λόγω όμως των όλο και μεγαλύτερων απαιτήσεων των κατασκευαστών για ταχύτερη παραγωγή, η Fronius έπρεπε να ξεπεράσει τα όρια και να προσφέρει το μέγιστο δυνατόν. Γι αυτό ανέπτυξε το σύστημα ROBACTA TX που είναι για αλλαγή λαιμών των ρομποτικών τσιμπίδων ROBACTA.
To σύστημα αυτό προσφέρει τα παρακάτω πλεονεκτήματα στους κατασκευαστές:
• Επιλογή ιδανικών λαιμών λόγω διαφορετικής γεωμετρίας και μεγέθους
• Επιλογή ανάλογα με την ανάγκη σε αμπέρ. (αερόψυκτα έως 400 Α και υδρόψυκτα έως 700 Α)
• Διαθεσιμότητα 100% λόγω της αυτόματης αντικατάστασης αναλωσίμων έγκαιρα σε νεκρό χρόνο
• Οικονομία μειώνοντας τα έξοδα συντήρησης και τις εργατοώρες
• Μεγαλύτερη ευελιξία επιτρέποντας τη χρήση διαφορετικών γεωμετριών σε διαφορετικές εφαρμογές
ΚΟΝΣΟΛΑ ROBACTA TX
H κονσόλα του συστήματος είναι σε όρθια θέση και έχει μελετηθεί έτσι ώστε να προσφέρει την μέγιστη προστασία και ευελιξία κατά τη χρήση της. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:
• Φέρει κάλυμμα κατά της εσωτερικής ρύπανσης των λαιμών
• Βάση αερόψυκτων και υδρόψυκτων λαιμών
• Αισθητήρα ξεκινήματος σύρματος
• Βάση αισθητήρα TCP
• Interface επικοινωνία με το σύστημα ελέγχου
• Σύστημα καθαρισμού
• Σύστημα κοπής σύρματος
ΚΩΔΙΚΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΙΜΩΝ
Η σωστή επιλογή των λαιμών βασίζεται στην σωστή κωδικοποίηση τους μέσω συγκεκριμένων εξαρτημάτων. Έτσι οι λαιμοί επιλέγονται ανάλογα με την εφαρμογή και την γεωμετρία που χρειάζεται η κάθε εργασία χωρίς λάθη και χωρίς καθυστερήσεις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα συγκόλλησης FRONIUS. Αλλαγή hosepack στις τσιμπίδες δεν χρειάζεται. Η παραγωγικότητα αυξάνεται χωρίς απώλεια απόδοσης με χρόνο αλλαγής λαιμών κάτω από 30 δευτερόλεπτα. Επίσης τα έξοδα λειτουργίας μειώνονται γιατί τα αναλώσιμα παραμένουν στον λαιμό έως την τελευταία στιγμή της ζωής τους. Είναι απόλυτα στεγανή η διαδικασία χωρίς διαρροές ψυκτικού υγρού κατά τις αλλαγές. Κάθε κονσόλα μπορεί να δεχθεί έως 10 λαιμούς. Θεωρητικά μπορούν να μπουν σε σειρά πάνω από 2κονσόλες και να δεχθούν δεκάδες λαιμούς. Όλοι οι MTG & MTW λαιμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να αναβαθμιστούν. Προσαρμόζονται συστήματα καθαρισμού και αισθητήρες TCP πάνω στην κονσόλα για να μειωθεί ο χώρος περιμετρικά του βραχίονα. Δεν μπορούν να μπερδευτούν οι λαιμοί λόγω του συστήματος κωδικοποίησης τους. Το κάλυμμα προστασίας προστατεύει τους λαιμούς από εσωτερική ρύπανση και ζημιά.
Η FRONIUS παρέχει τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα συστήματα συγκόλλησης στον κόσμο, γιατί γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες των κατασκευαστών και καινοτομεί συνέχεια. Για τον λόγο αυτό παραμένει και ηγέτης στην βιομηχανία των συγκολλήσεων όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκεται στην Νο. 1 προτίμηση όλων των ενδιαφερομένων.