Νέα

FRONIUS TransSteel 2200! Το καλύτερο συνεργειακό μονοφασικό σύστημα συγκόλλησης για όλα τα μέταλλα!

Γράφει ο:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος FRONIUS

FRONIUS TransSteel 2200
Το καλύτερο συνεργειακό μονοφασικό σύστημα συγκόλλησης για όλα τα μέταλλα!

Η Fronius ανεβάζοντας πάντα τον πήχη όλο και ψηλότερα, ψάχνει και αναπτύσσει τα πιο ευφυή συστήματα, που βοηθάνε τον χρήστη όλο και περισσότερο στις εφαρμογές συγκόλλησης. Το νέο σύστημα της Fronius είναι ένα μικρό σε όγκο μηχάνημα, αλλά παράλληλα πολύ στιβαρό. Είναι εξοπλισμένο με όλες τις υποδοχές και παρελκόμενα για συγκόλληση όλων των διαδικασιών, όπως MIG /MAG, TIG και ηλεκτρόδιο. Επίσης, οι συνεργειακές γραμμές συγκόλλησης MIG/MAG που φέρει ο πίνακας ελέγχου της TransSteel 2200, είναι οι περισσότερες που μπορείτε να βρείτε σε σύγκριση με αντίστοιχα μηχανήματα άλλων κατασκευαστών. Αυτό σας δίνει ευελιξία, γιατί μπορείτε να κάνετε μόνο με ένα μηχάνημα όλες τις συγκολλήσεις μετάλλων. Μερικές από τις δυνατότητες του νέου αυτού συστήματος, είναι η συγκόλληση κοινού χάλυβα, ανοξείδωτου χάλυβα, κραμάτων αλουμινίου και χαλκού. Καλύπτει δηλαδή όλη την βασική γκάμα σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων, σε μασίφ για όλα τα μέταλλα, παραγεμιστά σύρματα χάλυβα και σύρματα χάλυβα flux χωρίς συνοδεία αερίου προστασίας.

ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Όπου αναζητάμε την οικονομία, την παραγωγικότητα, την ποιότητα, την οπτική και την ανεξαρτησία, τότε η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα FRONIUS TransSteel 2200. Ένα σύστημα ευέλικτο για συγκόλληση όλων των μετάλλων με εξαιρετικές συνεργειακές γραμμές συγκόλλησης. Οι διαδικασίες που μας προσφέρει το σύστημα είναι 3 και αναλύονται παρακάτω:
Συγκόλληση MIG/MAG (Οικονομία & Παραγωγικότητα)
• Δυνατότητα συγκόλλησης με ρεύμα 220 Α
• Μπορεί να φέρει τσιμπίδα με option δυνατότητα ανεβοκατεβάσματος των Amper από την λαβή μέσω διακόπτη UP/DOWN
• Φέρει τις περισσότερες συνεργειακές γραμμές σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές. Για χάλυβα, αλουμίνιο, ανοξείδωτο και χαλκό.
• Για κουλούρες σύρματος διαμέτρου 0.8 / 0,9 / 1,0 / 1,2
• Για κουλούρες διαμέτρου Φ200 5 κιλών. Υπάρχει και δεύτερη υποδοχή για κουλούρες D 100
• Για συγκόλληση χάλυβα με σύρμα χωρίς ανάγκη αερίου προστασίας
• Συγκόλληση με Spot και Stitch λειτουργία.

Συγκόλληση TIG (Ποιότητα και Οπτική)
• Δυνατότητα συγκόλλησης με ρεύμα 230 Α
• Συγκόλληση TIG με έναυση LiftArc
• Συγκόλληση TIG με παλμορεύματα
• Συγκόλληση TIG με λειτουργία TAC για πολύ λεπτά ελάσματα
• Συγκόλληση με το αέριο εσωτερικά της μηχανής με ηλεκτροβαλβίδα
• Τσιμπίδα με δυνατότητα ανεβοκατεβάσματος των Amper από την λαβή.

Συγκόλληση Ηλεκτροδίου (Ανεξαρτησία)
• Δυνατότητα συγκόλλησης με ρεύμα 180 Α
• Συγκόλληση ηλεκτροδίων για παραγωγή διαμέτρου 1,5 – 4 χιλιοστών (μπορεί να συγκολλήσει και ηλεκτρόδια διαμέτρου 5 χιλιοστών αλλά σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων)
• Συγκόλληση ηλεκτροδίου με ιδανική έναυση χωρίς κίνδυνο «κολλήματος» του ηλεκτροδίου.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ
Το σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει την ζωή των χρηστών του και να μειώνει τον χρόνο αλλαγών όταν και εφόσον προκύψουν. Παραδείγματος χάριν, η αλλαγή από το ένα αέριο που είναι για συγκόλληση MAG σύρματος σε ένα αέριο για TIG γίνεται πολύ απλά. Το σύστημα φέρει 2 ηλεκτροβαλβίδες. Μία για συγκόλληση MIG/MAG και μία για TIG. Βάζουμε τα ανάλογα αέρια και συγκολλάμε άμεσα. Στο κομμάτι της αλλαγής της τσιμπίδας σύρματος, ο χρόνος αλλαγής είναι ακόμα πιο μειωμένος λόγω του ειδικού κονέκτορα FSC που απασφαλίζει την τσιμπίδα πολύ γρήγορα. Η αλλαγή πολικότητας σε περίπτωση συγκόλλησης TIG γίνεται πολύ γρήγορα, χάρη στο ενσωματωμένο εξωτερικό καλώδιο αλλαγής πολικότητας. Τέλος η εύκολη αλλαγή των κουλούρων σύρματος γίνεται με άνοιγμα της δεξιάς πλευράς και επιλογής της ιδανικής διαμέτρου κουλούρας. Επιλογή από κουλούρες D100 (1,0 Kg) και D200 ( 5 Kg) και διαμέτρου σύρματος 0,6 -1,2 χιλιοστών. Επίσης μέσα στον χώρο που βρίσκονται οι κουλούρες σύρματος υπάρχει και ειδική θήκη για τα επιπλέον ράουλα σας και τα αναλώσιμα της τσιμπίδας. Όλα τακτοποιημένα και στην θέση τους για να μην κουβαλάτε έξτρα κουτάκια, σακουλάκια και εργαλειοθήκες.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ, ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Το σύστημα αυτό είναι κατασκευασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για εύκολη μεταφορά σε όποιο δύσβατο σημείο και αν χρειαστεί να γίνει η συγκόλληση. Η ατσάλινη μπάρα που φέρει, είναι ιδανική για την μεταφορά της και το «ζύγισμα» του βάρους στο χέρι. Επίσης φέρει ιμάντα ώμου για μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζεται ο συγκολλητής. Το βάρος της είναι μόλις 15 Kg. Υπάρχει και εργονομική θήκη αν χρειαστεί που παίρνει μέσα όλα τα παρελκόμενα και την πηγή ισχύος, όπως επίσης διατίθεται και καρότσι μεταφοράς που έχει και βάση για την μπουκάλα αερίου.
Η TransSteel 2200 είναι η ιδανικότερη επιλογή για όλες τα περιπτώσεις. Είτε θέλετε να την λειτουργήσετε σε μία απλή πρίζα σπιτιού, είτε να την λειτουργήσετε με γεννήτρια, ή με πολύ μακριά καλώδια μπαλαντέζας. Στο θέμα της πρίζας, μπαίνοντας στο μενού της μηχανής, μπορείτε να επιλέξετε ασφάλεια 10 Α /13 Α & 16 Α . Αυτό σημαίνει ότι όταν πάτε σε ένα σπίτι να κάνετε μια επισκευή και η πρίζα που θέλετε να συγκολλήσετε ρίχνει συνέχεια τον ρελέ γιατί έχει 10αρα ασφάλεια, απλά μπαίνετε στο μενού επιλέγετε 10 Α και κολλάτε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Στο θέμα της ευελιξίας, είναι πλήρως συμβατή με χρήση με γεννήτρια και λειτουργεί σωστά ακόμα και με αυξομειώσεις του ρεύματος. Αυτό ισχύει και για το ρεύμα των οικιών και των εργοστασίων. Τέλος, όταν χρησιμοποιούμε το μηχάνημα ακόμα και με πάρα πολύ μακριά καλώδια μπαλαντέζας η συμπεριφορά της είναι άψογη και συγκολλά χωρίς προβλήματα.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ
Ο πίνακας ελέγχου επιτρέπει να αποθηκευτούν 2 ¨εύκολες¨ εργασίες. Οι 2 πιο κινήσιμες παράμετροι αποθηκεύονται ως JOB 1 και JOB 2. Επίσης όταν χρησιμοποιείς τσιμπίδα UP/DOWN μπορείς να αλλάζεις παράμετρους απευθείας από την τσιμπίδα χωρίς να χρειάζεται να πας μπροστά στον πίνακα ελέγχου. Επίσης η τεχνολογία της μας επιτρέπει να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε τσιμπίδα έχει UP/DOWN και LED από τη σειρά TransSteel και τη σειρά TPS/i.

ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΗ
Ο πίνακας ελέγχου την πηγής ισχύος έχει κατασκευαστεί για να κάνει εύκολη τη ζωή του συγκολλητή. Το επικλινές Display με το απλό μενού, μπορεί να διαβαστεί πολύ εύκολα. Φέρει κουμπιά λειτουργίας που μπορούν να πατηθούν ακόμα και με τα γάντια του συγκολλητή. Επίσης η θέση της πηγής ισχύος πάνω στο φορείο μπορεί να ρυθμιστεί, με αποτέλεσμα ο συγκολλητής ανάλογα με το δικό του ύψος, να την βάλει εκεί που τον βολεύει και να είναι πιο εύχρηστη γι αυτόν.
Στο κομμάτι της συγκόλλησης η λειτουργία Spot & Stitch welding είναι MUST. Που χρησιμεύει; Ιδανική για ψιλά ελάσματα, που θέλουμε να αποφύγουμε την παραμόρφωση, όπως επίσης και όταν δεν θέλουμε να ¨ξετρυπήσουμε¨ και να βγούμε στην άλλη μεριά του ελάσματος λόγω πολλών αμπέρ. Επίσης είναι ιδανική για συγκόλληση με όψη ψαροκόκκαλου σε θέση οριζόντια και αναβατό. Μοιάζει στην όψη με τους διπλούς παλμούς της παλμικής συγκόλλησης. Στην ουσία όπως δεν είναι παλμοί. Είναι ξεκίνημα και σταμάτημα του τόξου με ενδιάμεσο χρόνο παύσης. Ο χρόνος αυτός καθορίζεται από το τι θέλουμε να κάνουμε και πως θέλετε να φαίνεται. Φυσικά παίζει ρόλο και η σταθερή ταχύτητα κίνησης του χεριού σε αυτό το αποτέλεσμα. Όσο πιο συγχρονισμένο είναι το χέρι με την συχνότητα του stitch welding τόσο πιο τέλεια θα είναι και η συγκόλληση.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Οι απώλειες ενέργειας είναι πλέον παρελθόν ακόμα και με χρήση της TransSteel με μακριά καλώδια ρεύματος. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία PFC (POWER FACTOR CORRECTION) που χρησιμοποιεί το μηχάνημα και μειώνει τις απώλειες και βελτιώνει τον παράγοντα ενέργειας.

ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Η TransSteel 2200 έχει σύστημα που προστατεύει την ίδια από ζημιές, αλλά προστατεύει και τις εγκαταστάσεις από όπου τροφοδοτείται με ενέργεια. Τι σημαίνει αυτό; Αν δηλώσεις στο μενού της μηχανής ότι θα βάλεις το μηχάνημα σε μια πρίζα με ασφάλεια 10 Α, το σύστημα σε περίπτωση που ανεβάσεις τα αμπέρ και καταλάβει ότι πάει να τραβήξει ακαριαία περισσότερα από 10 Α, το σύστημα σταματάει. Έτσι αποφεύγουμε 2 πράγματα. Το ένα είναι ότι δεν θα ρίξει τον ρελέ ή δεν θα κάψει κάποια ασφάλεια αν είναι παλιός ο πίνακας ,αλλά επίσης ότι δεν θα περάσει την θερμοκρασία μέσα στα καλώδια και στο πίνακα, με φόβο να δημιουργηθεί ARC σε κάποιο ευαίσθητο σημείο. Επίσης, σε χρήση με γεννήτρια η TransSteel αν και μονοφασική, έχει προστασία υπέρτασης 400 V. Τέλος, λειτουργεί με αυξομειώσεις ρεύματος -20% / +15% και στην έκδοση MultiVoltage από 120 έως 230 V.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η TransSteel 2200 είναι η πιο στιβαρή μηχανή που μπορεί να αγοράσει κάποιος που θέλει ένα μηχάνημα κυριολεκτικά για μια ζωή. Μια μηχανή που τα κάνει όλα και που αντέχει σε όλα. Κανένα περιβάλλον δεν μπορεί να την σταματήσει. Υγρασία, σκόνη, βρωμιά, κρούσεις, θερμοκρασίες πολικές, θερμοκρασίες ερήμου και βροχή με 60 μοίρες κλίση, είναι μερικά τεστ αντοχής και ποιότητας που περνάει κάθε FRONIUS μηχάνημα για να βγει τελικά στην παραγωγή και να δοθεί στους τελικούς αποδέκτες.
Όποιος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να επενδύσει σε κάτι που πραγματικά αξίζει πολύ περισσότερο από τα χρήματα που θα δώσει τότε ο δρόμος είναι μονόδρομος.

FRONIUS TransSteel 2200! Κάντε σήμερα την αγορά της χρονιάς και επωφεληθείτε από την καλύτερη επένδυση χρημάτων που κάνατε ποτέ στην ζωή σας!