Νέα

FRONIUS Weld Wizard

Η Νο. 1 εφαρμογή εύρεσης παραμέτρων συγκόλλησης

και καθορισμού κόστους

Αν είσαστε υπεύθυνος παραγωγής, μηχανικός συγκολλήσεων, υπεύθυνος σχεδιασμού έργου, συγκολλητής, ή γενικά άτομο που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κόσμο της συγκόλλησης και έχετε στην κατοχή σας ένα smartphone ή iphone ή άλλη συσκευή με λειτουργικό Android ή iOS, τότε η δωρεάν εφαρμογή Weld Wizard της Fronius είναι η κατάλληλη για εσάς.

Μπορείτε να την ¨κατεβάσετε¨ εντελώς δωρεάν από τις Android app & iOS app, και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα που θα σας παρέχει, γιατί ανταποκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε εικονικές. Ενσωματωμένα στην εφαρμογή video, παρέχουν στον χρήστη μια βαθιά ¨ματιά¨, στον τρόπο συμπεριφοράς του τόξου συγκόλλησης. Σε συνδυασμό με τις περιγραφές που προσφέρει, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ευκολότερα την κατάλληλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει. Η εφαρμογή παρέχει δυνατότητα αποθήκευσης εργασιών και αρκετές λειτουργίες υπολογισμού κόστους. Από τις πρώτες ημέρες της διάθεσης του στο κοινό, χιλιάδες χρήστες το έχουν εγκαταστήσει και χρησιμοποιήσει στα κινητά τους.

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής έγινε από πρακτικούς, με τελικούς αποδέκτες κυρίως, πάλι τους πρακτικούς. Γι αυτό παρέχει πραγματικά αξιόλογη βοήθεια σε αυτούς, γιατί καθορίζει την ιδανική διαδικασία και τις παραμέτρους που πρέπει να ακολουθήσουν σε συγκεκριμένες εργασίες. Το λογισμικό, αφήνει τους χρήστες να υπολογίσουν γρήγορα και με ακρίβεια, την εναπόθεση υλικού και την ενέργεια, μόνο με λίγα βασικά στοιχεία που θα του δώσουμε. Υπολογίζει ανάλογα με τις δυνατότητες της συγκεκριμένης πηγής ισχύος που θα χρησιμοποιήσουμε και τις ενσωματωμένες της δυνατότητες και αν για οποιοδήποτε λόγο υπερβούμε τα όριά της θα λάβουμε την αντίστοιχη προειδοποίηση. Για τους χρήστες του Weld Wizard δεν χρειάζεται πια να συνεχίσουν να ακολουθούν την χρονοβόρα διαδικασία ¨δοκίμασε μέχρι να βρεις το σωστό αποτέλεσμα¨. Ανοίγουν την εφαρμογή, δίνουν μερικά στοιχεία και αυτό ήταν. Ξεκινούν την συγκόλληση.

Η ταχύτητα του σύρματος στον τροφοδότη, η περιοχή της ραφής της συγκόλλησης και η εναπόθεση υλικού υπολογίζονται από τις πληροφορίες που δίνει ο χρήστης κατά την συγκεκριμένη αναζήτηση των ιδανικών παραμέτρων. Σε πρώτη φάση μπορούμε να δώσουμε στοιχεία όπως τον τύπο της συγκόλλησης που έχουμε , την επιθυμητή διάσταση ¨a¨, τυχόν κενά μεταξύ τους ή φρεζαρίσματα, τη διάμετρο του σύρματος που θα χρησιμοποιήσουμε, ταχύτητα συγκόλλησης, τύπος σύρματος κλπ.

Η επόμενη φάση είναι να δούμε τον υπολογισμό της ενέργειας που θα έχουμε επιλέγοντας την κατάλληλη διαδικασία συγκόλλησης όπως πχ. παλμικό τόξο, CMT, τόξο βραχυκυκλώματος κλπ . Βλέπουμε την τάση, την ένταση και την ενέργεια που δημιουργείται κατά την συγκεκριμένη διαδικασία σε kJ/cm. Επίσης , ανάλογα την διαδικασία που θα διαλέξουμε, μπορούμε να δούμε και την ανάλογη αναπαράσταση της συμπεριφοράς του τόξου σε extreme slow motion video. Και μέσω των παρεχόμενων πινάκων και γραφημάτων, έχουμε επιλέξει τον τύπο του τόξου και την επιθυμητή διαδικασία συγκόλλησης και θέσης. Όλες οι παράμετροι μπορούν να εγγραφούν και να αποθηκευτούν όπως επίσης και να μοιραστούν με άλλους ως αποθηκευμένες εργασίες.

Το Weld Wizard δεν είναι απλά μια εφαρμογή η οποία σε βοηθάει στο να βρεις τις σωστές παραμέτρους συγκόλλησης. Αλλά σου προσφέρει την δυνατότητα να υπολογίσεις κόστος συγκόλλησης ανάλογα με το δικό σου νόμισμα και το δικό σου πραγματικό κόστος αναλωσίμων και λειτουργικών εξόδων.

Το FRONIUS Weld Wizard μπορείτε να το κατεβάσετε από:

το Apple iTunes Store (https://itunes.apple.com/en/app/weld-wizard/id692722859?mt=8) ή

από το Google’s Play   Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fronius.weldwizard).

Και το πιο σημαντικό; Είναι Fronius και είναι και Δωρεάν!

Η καλύτερη εφαρμογή για τους πιο ¨ψαγμένους¨ χρήστες.