Νέα

H 4 PRO φιναλίστ στα βραβεία καινοτομίας 2015

«Η Ελλάδα Καινοτομεί!» στη Β΄ Φάση του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της γραπτής αξιολόγησης των προτάσεων που υπoβλήθηκαν στην Α’ Φάση του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και η Eurobank.

Από τις 208 προτάσεις που κατατέθηκαν στον 3ο Διαγωνισμό, οι 161 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις της Προκήρυξης και αξιολογήθηκαν από 89 αξιολογητές. Οι προτάσεις υποβλήθηκαν από εκπροσώπους επιχειρήσεων, κορυφαία ερευνητικά κέντρα, ερευνητικές ομάδες και μεμονωμένους ερευνητές.

Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν είναι προϊόντα και υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, ώριμα για παραγωγική υλοποίηση και ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Στον διαγωνισμό αυτό προκρίθηκαν 10 φιναλίστ στην εφαρμοσμένη έρευνα και 10 φιναλίστ στην Καινοτομία. Οι νικητές που θα αναδειχτούν είναι 2 στην έρευνα και 2 στην καινοτομία.

Ανάμεσα στους φιναλίστ της Καινοτομίας είναι και ο κ. Ιωάννης Εμμανουηλίδης από την εταιρία 4 PRO, ο οποίος έχει αναπτύξει το καινοτόμο αυτόματο ψηφιακό σύστημα ελέγχου, διάγνωσης και βαθμονόμησης τσιμπίδων ηλεκτροσυγκόλλησης το οποίο προορίζεται για τεχνικές ομάδες που εκτελούν επισκευές και προβλεπτικές συντηρήσεις. Αυτή είναι μια μοναδική καινοτομία σε παγκόσμιo επίπεδο και απευθύνεται στον σημαντικότερο κλάδο των κατασκευών, την βιομηχανία των συγκολλήσεων.

Ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: « Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει την «Αχίλλειο Πτέρνα» της γραμμής παραγωγής των συγκολλήσεων, που δεν είναι άλλη, από την ζημιά που θα παρουσιαστεί σε μια τσιμπίδα παραγωγής , χειροκίνητης ή ρομποτικής συγκόλλησης, λόγω του μη έγκαιρου εντοπισμού ενός προβληματικού σημείου που θα παρουσιάσει βλάβη και καθυστερήσεις σε ακαθόριστο χρόνο. Το διαγνωστικό σύστημα TID (Torch Intelligent Diagnostic) System που έχουμε αναπτύξει, μπορεί να εντοπίσει όλα τα προβληματικά σημεία με προβλεπτική συντήρηση και να εξασφαλίσει την ομαλή ροή της παραγωγής και την μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος μέσω της προβλεπτικής συντήρησης που θα παρέχει.»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης τόνισε ότι: «Η επιτυχία και του 3ου κύκλου του Διαγωνισμού “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η ελληνική κοινωνία και οικονομία έχουν σημαντικό απόθεμα επιστημονικού, τεχνολογικού και επιχειρηματικού δυναμικού, που πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και της αναπτυξιακής διαδικασίας, και να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Στη Eurobank πιστεύαμε πάντα στο δυναμισμό των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων, και είχαμε έγκαιρα καταδείξει την ανάγκη αλλαγής οικονομικού προτύπου, πριν καν ακόμα ξεσπάσει η κρίση, με κέντρο βάρους την οικονομική εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις επενδύσεις. Συγκεκριμένα η Τράπεζά μας από το 2009 έχει χαράξει και υλοποιεί με συνέπεια μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και των εξαγωγών, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρεφούς αναπτυξιακής ώθησης της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που ενέσκηψαν κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Η άρση της παρατεταμένης αβεβαιότητας και η εξομάλυνση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου είναι απαραίτητη, ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις μεγάλες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, με οφέλη και μέρισμα επιτυχίας για όλους».

Με το Διαγωνισμό αυτό, που οργανώνει η Eurobank σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, αναδεικνύονται και βραβεύονται οι ερευνητές και οι καινοτόμες ιδέες τους, που μπορούν να μετασχηματιστούν σε δυναμικές επιχειρηματικές προτάσεις συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε ότι: «Ο πρωτοπόρος διαγωνισμός του ΣΕΒ και της EUROBANK για την καινοτομία ολοκληρώνει με επιτυχία τον 3ο κύκλο του, αναδεικνύοντας 20 δυναμικές ιδέες έρευνας και καινοτομίας. Οι φετινές ιδέες που διακρίθηκαν είναι άλλη μια απόδειξη του υψηλού επιπέδου του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας και ταυτόχρονα των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουμε στην Ελλάδα. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η φετινή μας “σοδειά” φέρνει πιο κοντά την έρευνα με τις ανάγκες της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων που είναι το πραγματικό ζητούμενο μέσα από πρωτοβουλίες, όπως ο διαγωνισμός καινοτομίας. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουμε ένα πετυχημένο παράδειγμα, που χρειάζεται να βρει μιμητές και να εμπνεύσει αντίστοιχες δημόσιες πολιτικές. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους για την επόμενη τελική φάση του διαγωνισμού».

Ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» θα ολοκληρωθεί με την πανηγυρική τελετή βράβευσης στην Αθήνα (Ιούλιος 2015), με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Για να δείτε την παρουσίαση του καινοτόμου συστήματος TID System της 4 PRO, το οποίο παρουσιάστηκε πανελλαδικά για πρώτη φορά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» , επισκεφτείτε το link www.skai.gr/tv/show/?showid=64410 και επιλέξτε επεισόδιο 26/6/2015 – 06:00 και ώρα 01:08:11.

Για όλες τις εξελίξεις της εταιρίας 4 PRO στον 3ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.kainotomeis.gr