Νέα

Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στον χώρο «Προορισμός Παπαστράτος» στον Πειραιά, διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία τα Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017 με μέγα χορηγό την εταιρία Παπαστράτος. Ένα ολοήμερο event αποκλειστικά αφιερωμένο στην ελληνική καινοτόμο επιχείρηση, παρουσία δεκάδων ανώτατων και ανώτερων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, επενδυτών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων θεσμικών ενώσεων και φορέων.
Οι 48 shortlisted εταιρείες – μία από τις οποίες ήταν και η 4 PRO με εκπρόσωπο τον Ιωάννη Εμμανουηλίδη – είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά τα project τους στην κριτική επιτροπή στο πλαίσιο του bootcamp και να διεκδικήσουν τις μεγάλες διακρίσεις του διαγωνισμού, τα βραβεία, αλλά και τις δωρεάν επαγγελματικές υπηρεσίες από τους υποστηρικτικούς φορείς.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, μέσα στην ημέρα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 one-to-one συναντήσεις ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στους μέντορες, κάτι το οποίο ήταν και στα βασικά ζητούμενα της διοργάνωσης.
Η διοργάνωση κορυφώθηκε στις 7.30 το απόγευμα, με την Τελετή Απονομής των βραβείων στους νικητές, μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα. Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασαν με το μοναδικό τους ύφος και χιούμορ οι Παναγιώτης Χατζηδάκης και η Ναταλία Κρίτσαλη, αναδείχθηκαν 20 επιχειρήσεις όπου και βραβεύθηκαν. Μία από τις εταιρίες που απέσπασε το 1ο Βραβείο ήταν και η 4PRO, που βραβεύτηκε στην κατηγορία των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών των ScaleUp εταιριών. Το βραβείο το πήρε για το καινοτόμο διαγνωστικό σύστημα ελέγχου, διάγνωσης και βαθμονόμησης των τσιμπίδων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχει αναπτύξει. Η βασική ομάδα της 4PRO αποτελείται από τον Ιωάννη Εμμανουηλίδη εμπνευστή και εφευρέτη του συστήματος, τον Ευάγγελο Αρκαλή αρχιτέκτονα του λογισμικού ελέγχου και το Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο υπεύθυνο ποιότητας και After Sales Support.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 4PRO έχει γι αυτό το σύστημα από το 2013, δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, βραβεύτηκε με έπαινο στα βραβεία “ENVIRONMENTAL AWARDS 2014” και με έπαινο στον “3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2015-2016” γιατί ήταν ανάμεσα στους 9 finalist του τομέα Καινοτομίας . Τέλος, το σύστημα αυτό έχει παρουσιαστεί στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα της Συντήρησης στο “10th FORUM OF MAINTENANCE 2014″ και στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα στο πανευρωπαικό συνέδριο ” EUROMAINTENANCE 2016″.
H 4 PRO είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα – και όχι μόνο – που παρέχει τεχνικές υπηρεσίες ελέγχου, διάγνωσης και διακρίβωσης τσιμπίδων ηλεκτροσυγκόλλησης προς τους πελάτες της με χρήση αυτόματων ψηφιακών διαγνωστικών συστημάτων.
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017 με τo video της τελετής, τον πίνακα των νικητών, καθώς και φωτογραφίες από την εορταστική βραδιά, μπορείτε να επισκεφτείτε το site των βραβείων www.startupawards.gr.