Νέα

TransSteel 2500 Compact

Γράφει ο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4 Pro Μον. ΕΠΕ / FRONIUS

To Νέο ευέλικτο σύστημα της Fronius

Η Fronius ¨ακούγοντας¨ τις ανάγκες της αγοράς, επέλεξε να σχεδιάσει και να αναπτύξει τη μικρότερη σε όγκο compact μηχανή MIG/MAG που έχει έως σήμερα διαθέσει στην αγορά. Ακούει στο όνομα TransSteel 2500 και είναι ένα σύστημα κυρίως, για συγκόλληση χάλυβα.

Η κατασκευή της είναι πολύ στιβαρή και αποτελείται από ανθεκτικά υλικά για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις μεγάλες απαιτήσεις της βιομηχανίας. Είναι 250 αμπέρ, και δέχεται έως και 1,2 διάμετρο σύρμα. Συγκολλά με τεχνολογία Steel Transfer, συμμορφώνεται με τα πρότυπα EN 1090 και παρέχεται με την μοναδική εργοστασιακή εγγύηση 4 ΧΡΟΝΩΝ από την Fronius.

Το ¨πακέτο¨ περιλαμβάνει μία νέα εργονομική τσιμπίδα συγκόλλησης , μία νέα λειτουργία περιορισμού του ορίου της έντασης και ένα παράθυρο παρακολούθησης της κουλούρας σύρματος.

Το σύνολο εντυπωσιάζει εξωτερικά με τον στιβαρό σχεδιασμό του και εσωτερικά με την τεχνογνωσία που φέρουν τα παρελκόμενά του . Το πλαστικό παράθυρο παρακολούθησης της κουλούρας στα πλάγια του συστήματος, δεν παρέχει μόνο μόνωση, αλλά βοηθάει το συγκολλητή να δει με μια ματιά πόσο ακόμα σύρμα έχει πάνω της η κουλούρα.

Το πάνελ της μηχανής φέρει νέες πιο εξελιγμένες λειτουργίες, για πιο εύκολη διαχείριση. Επίσης για να παρέχει εγγυημένα και σταθερά αποτελέσματα συγκόλλησης όταν αγγίζει τα όρια , ενεργοποιείται μία λειτουργία που θέτει αυτά τα όρια της έντασης. Αυτό προλαμβάνει το πρόβλημα διακοπής του τόξου, μειώνοντας την ταχύτητα του σύρματος και επηρεάζοντας την έξοδο του ρεύματος.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της χρήσης της TransSteel 2500 είναι και οι συνεργειακές γραμμές τους, οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία Steel Transfer.

 

 

Οι συνεργειακές γραμμές αυτές είναι τρεις:

  1. η Steel που είναι η βασική συνεργειακή γραμμή
  2. η Root που είναι για συγκόλληση ρίζας και η
  3. η Dynamic που είναι για μεγάλες ταχύτητες συγκόλλησης.

Πιο αναλυτικά, η Steel παρέχει γρήγορες και απλές ρυθμίσεις συγκόλλησης στον συγκολλητή, η Root απαλό τόξο και μεταφορά μετάλλου με βαθιά διείσδυση και η Dynamic, εστιασμένο και ευέλικτο τόξο, με βαθιά και περιορισμένη θερμική ζώνη, όπως επίσης και μεγάλες ταχύτητες συγκόλλησης.

Πλεονέκτημα επίσης του συστήματος, είναι και η συμμόρφωση της προς τα πρότυπα EN 1090, κάτι που είναι μια μεγάλη βοήθεια προς τους κατασκευαστές μεταλλικών κατασκευών.

Η TransSteel προσφέρει ευελιξία ακόμα σε μέρη που δεν υπάρχει βιομηχανικό ρεύμα. Διατίθεται και σε τύπο Multi Voltage και σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να γίνει μονοφασική στα 230V και να λειτουργήσει με μονοφασικό οικιακό ρεύμα.

Επίσης παρέχεται με υποδοχή τσιμπίδας για συγκόλληση όλων των τύπων ηλεκτροδίων, κάτι που αρκετές φορές είναι απαραίτητο να υπάρχει, ανάλογα με τον τόπο συγκόλλησης και τις προδιαγραφές που ορίζει το έργο.

Η TransSteel με τον ψηφιακό έλεγχο του τόξου, παράγει επαναλαμβανόμενη ποιότητα συγκόλλησης και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι πλήρως αναβαθμίσιμη και έτοιμη για το μέλλον και για όλες τις απαιτήσεις που μπορούν να προκύψουν.

Με την στιβαρότητά της , την ποιότητα κατασκευής της, την ευελιξία της για χρήση με μονοφασικό και τριφασικό ρεύμα και την εργοστασιακή εγγύηση των 4 ΧΡΟΝΩΝ της FRONIUS, είναι το ιδανικό σύστημα για τον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη, που ξέρει να επιλέγει και να επενδύει σωστά τα χρήματά του.