Νέα

TransSteel Robotics – Η οικονομική πρόταση της Fronius για ρομποτική συγκόλληση χάλυβα

Το στιβαρό ρομποτικό σύστημα TransSteel Robotics της Fronius έρχεται να δώσει λύση, σε μία περίοδο οικονομικά δύσκολη για την παγκόσμια αγορά. Το κόστος του τελικού προϊόντος είναι μείζον θέμα για τις εταιρίες μεταλλικών κατασκευών που έχουν έδρα στις αναπτυγμένες χώρες, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που έχει προκύψει από τις χώρες που έχουν φτηνότερο κόστος παραγωγής και προσπαθούν συνέχεια να είναι όσο μπορούν πιο ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα.
Οι εταιρίες που ασχολούνται με τη συγκόλληση του χάλυβα προσπαθούν να κατεβάσουν το κόστος και παράλληλα να αυξήσουν την ποιότητά τους, επενδύοντας σε συστήματα αυτοματισμού και ρομποτικά τελευταίας γενιάς.

Η Fronius ως leader στα ρομποτικά συστήματα συγκόλλησης παγκοσμίως, ανέπτυξε την ρομποτική έκδοση του επιτυχημένου χειροκίνητου συστήματος TransSteel και έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες των ρομποτικών εφαρμογών συγκόλλησης χάλυβα, να παράγουν το ιδανικό αποτέλεσμα συγκόλλησης με τη λιγότερη δυνατή χρηματική επένδυση σε εξοπλισμό. Αν και είναι τα πιο οικονομικά της ρομποτικά συστήματα, δεν διαφέρουν σε ποιότητα κατασκευής, αντοχής και ευκολίας στη χρήση τους, από τα άλλα ήδη δοκιμασμένα ρομποτικά παλμικά και μη συστήματα της Fronius. Επιπλέον η εξασφάλιση αυτή της επένδυσης έρχεται να συμπληρωθεί και πάλι, από την εργοστασιακή εγγύηση των 4 χρόνων, η οποία αφήνει μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας στην εταιρία που επένδυσε σε αυτήν.

Συμβατότητα με κατασκευαστές ρομποτικών βραχίονων

Το σύστημα TransSteel Robotics είναι αρκετά στιβαρό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλων των ειδών βραχίονες, συμβατικούς ή PAP (Process Arm Package), όλων των κατασκευαστών παγκοσμίως. H Fronius έχει αναπτύξει μια πλήρη σειρά ειδικών αντάπτορων για κάθε χρήση για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ρομποτικών βραχίονων. Η τσιμπίδα προσαρμόζεται στον τροφοδότη με FSC Connector και έτσι εξασφαλίζεται η σωστή τροφοδοσία σύρματος και η ευκολία στην σύνδεση και αποσύνδεσή της. Ο μικρός και συμπαγής τροφοδότης VR 5000 των PAP συστημάτων, παρέχει εξαιρετική ομαλή λειτουργία και όλα τα παρελκόμενα του όπως τo hosepack και οι αγωγοί του σύρματος, μπορούν να αλλάζονται πολύ γρήγορα. Ο σωστός σχεδιασμός των περισσότερων παρελκομένων παρέχει ευκολία γιατί χρησιμοποιούνται σχεδόν τα ίδια εξαρτήματα στα συμβατικά και στα PAP συστήματα TransSteel. Η λειτουργία εύκολης αποθήκευσης εργασιών με το πάτημα ενός κουμπιού, προσφέρει αποθήκευση ρεύματος, δυναμικής και διορθώσεις τόξου.

Ψηφιακά πλεονεκτήματα συγκόλλησης

Με τον ψηφιακό έλεγχο της διαδικασίας συγκόλλησης, το σύστημα παρέχει 100% επαναλαμβανόμενα συγκολλητικά αποτελέσματα. Η Fronius ως ηγέτης της αγοράς των ψηφιακών συστημάτων συγκόλλησης , φημίζεται για το εξαιρετικό και σταθερό τόξο συγκόλλησης που παρέχει στην συγκόλληση του χάλυβα.

Η TransSteel είναι ¨προχωρημένο¨ και ευέλικτο μηχάνημα. Το ψηφιακό σύστημα συγκόλλησης έχει σχεδιαστεί με σύστημα υπομονάδων και είναι προσβάσιμο μέσω δικτύου και διευθύνσεων. Παρέχεται με μεγάλη δυνατότητα επιλογών Interface για όλες τις ανάγκες των χρηστών τους.

To Know How της Fronius στη συγκόλληση χάλυβα

Η ¨τεχνολογία εναπόθεσης χάλυβα¨ είναι το όνομα ενός πακέτου γνώσης, το οποίο αναπτύχθηκε για την αγορά των χαλύβδινων κατασκευών. Γι? αυτό το πακέτο, οι ειδικοί δημιούργησαν προσαρμοζόμενα στις ανάγκες χαρακτηριστικά, τα οποία παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τη συγκόλληση, όπως π.χ. το ακριβές άναμμα του τόξου και η τέλεια συμπεριφορά του κατά το σβήσιμο.

Οι μηχανές συνδυάζονται με αρκετά παρελκόμενα που έχουν κατασκευαστεί με ακριβώς το ίδιο know how για να είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους, όπως π.χ. την υποδοχή των βυσμάτων από τους ενδιάμεσους σωλήνες του τροφοδότη και της μηχανής, οι οποίοι είναι μέσα στο εσωτερικό του τροφοδότη.
Το σύρμα συγκόλλησης οδηγείται με ένα σταθερό και βελτιστοποιημένο τρόπο από τον τροφοδότη έως το μπεκ της τσιμπίδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτα σταθερή τροφοδοσία και μειωμένη φθορά των αναλωσίμων.

Ειδικές Συνεργειακές γραμμές συγκόλλησης χάλυβα

Οι τέλειες ιδιότητες συγκόλλησης παρέχονται από έναν πολύπλοκο συνδυασμό αλληλοσυσχετούμενων ενεργειών μεταξύ του ανάματος του τόξου, της συμπεριφοράς του και του σβησίματός του. Η ¨τεχνολογία εναπόθεσης χάλυβα¨ που χρησιμοποιεί η TransSteel και αναπτύχθηκε από τη Fronius, παρέχει ένα εξαιρετικό κnow how για κάθε εφαρμογή συγκόλλησης χάλυβα.

Μερικές από τις βασικότερες συνεργειακές γραμμές συγκόλλησης που παρέχει το σύστημα είναι:

Ρίζα χάλυβα: Τα χαρακτηριστικά αυτής της ρύθμισης βασίζονται σε ένα απαλό, σταθερό και με βαθιά εναπόθεση τόξο, το οποίο παρέχει παχύρευστο προσαρμοζόμενο λουτρό τήξης. Τέλεια και ίσια συγκόλληση ρίζας χωρίς υποστήριξη κεραμικού και εξαιρετική δυνατότητα γεμίσματος των κενών, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της μηχανής που θα πείσουν κάθε συγκολλητή.

Δυναμική χάλυβα: Αυτό είναι το όνομα το οποίο δόθηκε στα χαρακτηριστικά ενός συγκεντρωμένου και ευμετάβολου τόξου. Βαθιά, στενή διείσδυση και αυξημένη ταχύτητα συγκόλλησης, είναι τα αποτελέσματα από τη χρήση της.

Χάλυβας: Αυτά τα γενικά χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για γρήγορες και εύκολες ρυθμίσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών συγκόλλησης χάλυβα.

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών, είναι το γρήγορο και καθαρό άναμμα του τόξου και το ακριβές σβήσιμο του σε κάθε ραφή. Αυτό βελτιώνει τις ιδιότητες του ανάμματος του τόξου, της επόμενης ραφής.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και οικονομία σε έξοδα συντήρησης

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές και με τα καλύτερα υλικά κατασκευής, για να παρέχει στον χρήστη του τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με παράλληλα απροβλημάτιστη λειτουργία.
Μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά και εξαρτήματα που φέρει το σύστημα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι τα παρακάτω:

1. Αυστηρός και συμπαγής σχεδιασμός για μεγαλύτερη αντοχή όλων των εξαρτημάτων
2. Φίλτρα σκόνης προστατεύουν το εσωτερικό των μηχανών από τα αιωρούμενα σωματίδια
3. Φίλτρο νερού που καθαρίζει το ψυκτικό υγρό και γενικά το σύστημα ψύξης, εξασφαλίζοντας μικρότερη ανάγκη συντήρησης
4. Ανεμιστήρας ψύξης ο οποίος ελέγχεται από θερμοστάτη και λειτουργεί όποτε χρειάζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη συσσώρευση βρωμιάς στο εσωτερικό της μηχανής.

Πιστοποίηση κατά ΕΝ 1090-2

Επιπλέον η Fronius με το νέο πακέτο που συνοδεύει όλα τα συστήματα TransSteel παρέχει λύση στην πιστοποίηση που απαιτεί το EN 1090-2.
Όλες οι εταιρίες που κατασκευάζουν μεταλλικές κατασκευές με δομικά στοιχεία πρέπει ως το 2014 να είναι πιστοποιημένες κατά EN 1090-2. H Fronius προνοώντας όπως πάντα, προχώρησε ένα βήμα μπροστά και ανάπτυξε ένα πακέτο για την σειρά των επαγγελματικών μηχανών TransSteel. Αυτό το πακέτο διευκολύνει την ζωή των πελατών της, αφού δεν χρειάζεται πλέον να καταναλώσουν χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσουν τις προδιαγραφές διαδικασίας συγκόλλησης (WPS ? Welding Procedure Specification) που απαιτεί η πιστοποίηση.

Ο νέος αυτός πίνακας περιέχει 22 από τις πιο διαδεδομένες παραμέτρους συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία των μεταλλικών κατασκευών. Οι πιστοποιημένοι αυτοί παράμετροι είναι ευδιάκριτοι και συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα EN 1090-2 EXC 1 & 2.

Το σύστημα TransSteel Robotics της Fronius κατασκευάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες της βιομηχανίας συγκόλλησης χάλυβα, μερικές από τις οποίες είναι η
αξιοπιστία, η αντοχή, η λειτουργικότητα, η ασφάλεια, η ευκολία στη χρήση, η ποιότητα συγκόλλησης, η ταχύτητα, η οικονομία σε αναλώσιμα και τέλος και βασικότερο στις μέρες μας, η προσιτή τιμή.
Η TransSteel καλύπτει όλα τα παραπάνω και προσφέρεται όπως όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της Fronius με 4 χρόνια εγγύηση.

¨Τέλεια Συγκόλληση¨ & ¨Τέλεια Προστασία¨!
Η καλύτερη λύση με επιλογή 2 σε 1 για τον επαγγελματία.