Νέα

Ελληνικό Καινοτόμο Σύστημα της 4 PRO στο EUROMAINTENANCE 2016

Το διήμερο 30 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το σημαντικότερο Πανευρωπαϊκό συνέδριο του κόσμου της συντήρησης , το EUROMAINTENANCE  2016.  Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται κάθε 2  χρόνια από το EFNMS (European Federation of National Maintenance Societies ) και έχει θεσμικό και οικονομικό ενδιαφέρον.  Στην 25ετή ιστορία του, έχει διοργανωθεί  σε πάνω από 14 πόλεις στην Ευρώπη και φέτος την διοργάνωση έχει αναλάβει η Αθήνα. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της χώρας μας, έπαιξε η Ελληνική Εταιρία Συντήρησης (HMS – Hellenic Maintenance Society) η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναβάθμιση του τομέα της συντήρησης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο αυτό θεωρείται η σημαντικότερη συνάντηση της τεχνικής και επιστημονικής κοινότητας στον τομέα της συντήρησης και θα ελκύσει κόσμο από πολλές διαφορετικές χώρες , τομείς, βιομηχανίες , εργασιακά περιβάλλοντα και κουλτούρες. Στο συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν πάνω από 250 CEOs, Τεχνικοί Διευθυντές, Μηχανικοί και ειδικοί στην Συντήρηση από όλον τον κόσμο .

Ο τομέας της συντήρησης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς για το εμπόριο, το περιβάλλον,  την υγιεινή και την ασφάλεια. Ο  EFNMS  λειτουργεί ως οργανωτική ομπρέλα για τις μη κερδοσκοπικές εθνικές κοινότητες της συντήρησης, με όραμα την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει . Επίσης είναι αναγνωρισμένος ως Ευρωπαϊκός ηγέτης του δικτύου γνώσης και εμπειρίας του τομέα της συντήρησης και για το λόγο αυτό το Euromaintenance 2016, θεωρείται ως “must” συνέδριο για όσους έχουν σχέση με το αντικείμενο αυτό.

Στο συνέδριο αυτό οι σύνεδροι, θα έχουν την ευκαιρία να δουν παρουσιάσεις σε νέες τεχνολογίες και συσκευές συντήρησης όπως επίσης και  να συμμετάσχουν σε θεματικά workshops, που έχουν ως στόχο την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της συντήρησης, όπου και αν αυτή εκτελεστεί.  Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι περιορισμένες λόγω χρόνου και επειδή ο ανταγωνισμός για μια θέση ομιλητή είναι πολύ μεγάλος λόγω του πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος των ομιλητών, η επιλογή από την ειδική επιτροπή έγκρισης  γίνεται με πολύ αυστηρά επιστημονικά κριτήρια .

Στις 29/12/2016 ανακοινώθηκαν οι ομιλητές που έχουν εγκριθεί για να παρουσιάσουν το δικό τους αντικείμενο στο EUROMAINTENANCE  2016. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Ιωάννης Εμμανουηλίδης της εταιρίας 4PRO Μον. Ε.Π.Ε ο οποίος είναι και μέλος της HMS και θα παρουσιάσει το θέμα: ¨ INNOVATIVE PREDICTIVE MAINTENANCE SYSTEM FOR THE WELDING INDUSTRY¨. Η παρουσίαση αυτή αφορά στο αυτόματο διαγνωστικό σύστημα ελέγχου διάγνωσης και βαθμονόμησης τσιμπίδων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχει αναπτύξει και το οποίο είναι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπόσχεται να φέρει αλλαγές και επανάσταση στον τομέα της συντήρησης σε γραμμές παραγωγής συγκολλήσεων.

Το σύστημα αυτό ακούει στο όνομα TID (Torch Intelligent Diagnostic) System και είναι ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα . Για πρώτη φορά παγκοσμίως θα παρουσιαστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αυτόματο σύστημα προβλεπτικής συντήρησης τσιμπίδων ηλεκτροσυγκολλήσεων το οποίο προορίζεται για γραμμές παραγωγής συγκολλήσεων. Και το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι είναι 100% Ελληνικής έρευνας , ανάπτυξης & κατασκευής και η πρώτη παρουσίαση σε Ευρωπαίους αποδέκτες, θα γίνει στην Ελλάδα, στην χώρα που το ανέπτυξε.

Ο κος Ιωάννης Εμμανουηλίδης  εμπνευστής και εφευρέτης του καινοτόμου διαγνωστικού συστήματος, μετά την ανακοίνωση της έγκρισης του ως ομιλητή στο EuroMaintenance 2016 από την διοργάνωση, δήλωσε τα εξής:

«Πιστεύω ότι η καινοτομία του συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας από την επιστημονική επιτροπή. Επίσης πιστεύω ότι βοήθησε σημαντικά και η ανάδειξη μας ανάμεσα στους 10 φιναλίστ  του  3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι πολύ σημαντικό για  εμάς που εστιάζουμε στην Καινοτομία, να έχουμε δίπλα μας συμμάχους  όπως τους διοργανωτές του θεσμού των βραβείων, την EUROBANK και τον ΣΕΒ.  Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον θεσμό των βραβείων , για την προβολή και ανάδειξη των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι νέοι επιστήμονες και δημιουργοί που ακολουθούν την καρδιά τους και καινοτομούν , να μην διστάζουν να το κάνουν όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες , γιατί αν πραγματικά το αξίζουν, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί δίπλα τους ο δικός τους σύμμαχος που θα τους βοηθήσει να πάνε μπροστά! »