Νέα

Νέα καινοτομική γενιά αναλώσιμων συγκόλλησης από την FRONIUS

Γράφει ο

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4 Pro Μον. ΕΠΕ

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος

FRONIUS

 

Νέα καινοτομική γενιά αναλώσιμων συγκόλλησης από την FRONIUS

H FRONIUS επενδύει συνεχώς σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους μέσα σε γραμμές παραγωγής. Τα καινούργια παλμικά συστήματα MIG /MAG TPS i του οίκου, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε κατά τη λειτουργία τους, να προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα συγκόλλησης αλλά και οικονομία.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι, η FRONIUS έδωσε βάση και ανέπτυξε μια νέα γενιά αναλώσιμων συγκόλλησης για τις τσιμπίδες των συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας TPS i , που όμως προσαρμόζονται και σε όλες τις υπόλοιπες τσιμπίδες της Fronius μόνο με μια αλλαγή της βάσης του μπεκ. Η τεχνολογία αυτή βοηθά στην μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του αναλώσιμου. Αυτό το αναλώσιμο, δεν είναι άλλο από το μπεκ που χρησιμοποιούμε στον λαιμό της τσιμπίδας, το οποίο είναι και το πιο κινήσιμο παρελκόμενο. Η βασική διαφορά μεταξύ των παλαιότερων μπεκ και των νέων, είναι ότι τα νέα μπεκ έχουν μικρότερη απορρόφηση της θερμότητας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο σχήμα των μπεκ, που λόγω της διαφορετικής γεωμετρίας τους, εκτίθενται στην θερμότητα στη μικρότερη δυνατή επιφάνεια.

Η θερμοκρασία στην μπροστινή επιφάνεια του μπεκ μειώνεται έως και 70% , σε σχέση με τη θερμοκρασία που δέχονταν τα παλαιότερα μπεκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη φθορά των αναλωσίμων και επακόλουθο την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους. Παράλληλα υπάρχει και μειωμένη φθορά και των υπόλοιπων αναλώσιμων και παρελκόμενων του λαιμού της τσιμπίδας. Έτσι το όφελος αυτό επηρεάζει σε βάθος χρόνου και το κόστος της συντήρησης της τσιμπίδας.

Τέλος, ο πελάτης μπορεί να επωφεληθεί διπλά λόγω του μειωμένου κόστους των νέων μπεκ. Τα νέα μπεκ δεν παράγονται σε Standard Quality αλλά μόνο σε High Quality. Μόνο και μόνο αυτό, θα ήταν αρκετό για να πληρώνει περισσότερα ένας χρήστης που αγόραζε πριν μπεκ Standard Quality. Αυτό όπως δεν συμβαίνει, διότι η διαφορά του κόστους εξισορροπείται από το μικρότερο σε διαστάσεις και βάρος νέο μπεκ. Στην ουσία ο χρήστης αγοράζει ένα νέο μπεκ, το οποίο είναι κράματος μετάλλου High Quality, περίπου στην ίδια τιμή που αγόραζε το παλαιότερο μπεκ Standard Quality . Το συμπέρασμα είναι ότι το νέο αναλώσιμο είναι αρκετά πιο στιβαρό και ποιοτικό, μεταφέρει καλύτερα την ενέργεια και για περισσότερο χρόνο και κοστίζει σχεδόν το ίδιο με ένα παλαιότερο απλό μπεκ. Η διαφορά σε διάρκεια ζωής μπορεί να είναι 2-4 φορές παραπάνω από τα standard version και 4-6 φορές από τα συμβατά μη γνήσια αναλώσιμα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο πελάτης δεν ωφελείται μόνο από το κόστος αλλά και από την ποιότητα. Μην ξεχνάμε ότι τα συμβατά αναλώσιμα παράγονται από διαφορετικό κράμα μετάλλου δεύτερης ποιότητας για να είναι πιο οικονομικά αρχικά, αλλά στην ουσία λόγω ποσοτικής κατανάλωσης και σφαλμάτων συγκόλλησης εν ώρα παραγωγής λόγω της γρήγορης φθοράς τους και της μη ιδανικής μεταφοράς της ενέργειας από την πηγή ισχύος , να μας κοστίζουν πιο ακριβά σε είδος και σε ποιότητα κατασκευής.