Νέα

Υδραυλικά εργαλεία κοπής , λείανσης & καθαρισμού από την Stanley Hydraulic Tools

Γράφει ο:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4Pro Μον. ΕΠΕ

Υδραυλικά εργαλεία κοπής , λείανσης & καθαρισμού από την Stanley Hydraulic Tools

Υπάρχουν εργασίες κοπής και λείανσης σε χώρους και συνθήκες που είναι αδύνατη η χρήση των παραδοσιακών ηλεκτρικών ή πνευματικών εργαλείων.

Αυτού του τύπου οι εργασίες απαιτούν πολύ στιβαρά εργαλεία, ανθεκτικά στο νερό και στη λάσπη, εύκολα στη χρήση, ευέλικτα στο χειρισμό τους και χωρίς να παράγουν κραδασμούς και εκπομπές καπνού.

Μερικές από τις εργασίες που απαιτούν υδραυλική χρήση εργαλείων είναι :

? εργασίες κοπής και συντήρησης δρόμων
? επιχειρήσεις διάσωσης και προστασίας πολιτών
? συντήρηση του υπόγειου δικτύου νερού
? υποβρύχιες εργασίες

Η εξέλιξη των υδραυλικών εργαλείων είναι πολύ μεγάλη ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια. Νέες τεχνολογίες παρέχουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα στους χρήστες και βοηθούν στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε μια δύσκολη εργασία ή κατάσταση.

Τεχνολογία διαμαντοαλυσοπρίονων

Τα διαμαντοαλυσοπρίονα φέρνουν μια νέα τεχνολογία στη βιομηχανία κοπής σκυροδέματος. Χρησιμοποιούν μια επαναστατική αλυσίδα, με τεμάχια συγκολλημένα μεταξύ τους με laser και αγκιστρωμένα διαμαντοκοπτικά πάνω σε αυτά.
Αυτή η αλυσίδα σε συνδυασμό με έναν αγωγό νερού για την ψύξη της, κάνει εύκολη υπόθεση την κοπή του τσιμέντου, του τούβλου, της πέτρας και των άλλων υλικών.
Το εμφανές πλεονέκτημα ενός διαμαντοαλυσοπρίονου σε σχέση με ένα διαμαντοδισκοπρίονο είναι ότι μπορεί να κόψει τετράγωνες κολώνες με την μία χωρίς την ανάγκη επανειλημμένων περασμάτων. Είναι ένα τέλειο εργαλείο για την κοπή παραθύρων, για άνοιγμα πορτών, άνοιγμα γενικών οπών, χάραγμα, κλάδεμα, όπως επίσης είναι και αναντικατάστατο, σε επιχειρήσεις διάσωσης και προστασίας πολιτών, όπου είναι αδύνατη η χρήση εξοπλισμών που παράγουν κραδασμούς.
Η νεότερη τεχνολογία SealPro των διαμαντοαλυσοπρίονων, μειώνει δραματικά τη φθορά της αλυσίδας κατά την κοπή του σκυροδέματος. Η τεχνολογία SealPro επιμηκύνει τη ζωή του πλαισίου στήριξης της αλυσίδας, απλοποιεί τις ανάγκες πίεσης του νερού και μειώνει τη συχνότητα τεντώματος της αλυσίδας.
Η τεχνολογία SealPro ενσωματώνει ένα πατενταρισμένο πλαίσιο στήριξης, σχεδιασμένο να προστατεύει από τα επικίνδυνα υλικά από την κοπή, κάτι που μπορεί να φθείρει γρήγορα το εργαλείο. Η νέα αλυσίδα μπορεί να χρησιμοποιήσει παροχή νερού από σωλήνα ποτίσματος μιας αυλής και μπορεί να και προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής της αλυσίδας με πίεση νερού μόνο 1,5 Bar.

Διαμαντοαλυσοπρίονο DS11

Το DS11 είναι ένα βαρέως τύπου δυνατό διαμαντοαλυσοπρίονο, ιδανικό για γρήγορες κοπές τσιμέντου και ισχυρού σκυροδέματος, σωλήνων, τούβλου, πέτρας και άλλων υλικών. Η δυνατότητα κοπής με διείσδυση απευθείας στο υλικό στοχεύοντας με την ειδική ακίδα, επιτρέπει γρήγορο και ακριβές κόψιμο παραθύρων, πορτών, κόψιμο σωληνώσεων σε τοίχους, χάραγμα και κόψιμο τσιμεντένιων κολόνων. Η σκανδάλη ενεργοποιεί το νερό το οποίο λιπαίνει και ψύχει μέσω ενός αγωγού, ο οποίος στοχεύει το σημείο κοπής του τσιμέντου. Το DS11 φέρει εργονομική λαβή και προστατευτικό, για να βοηθάει στη μείωση της κούρασης του χειριστή και λειτουργεί με το αποκλειστικό υδραυλικό μοτέρ, το Stanley Hyrevz. Το DS11 παρέχεται με παρελκόμενα όπως το ?The Wall Walker? το οποίο προσφέρει κατάλληλη ισχύ κοπής και βοηθάει στην εισχώρηση του αλυσοπρίονου στο υλικό.
Λόγω των χαρακτηριστικών και των λειτουργιών του είναι αναντικατάστατο σε έκτακτες ανάγκες διάσωσης, γιατί επιτρέπει γρήγορες, ακριβές, χωρίς κραδασμούς κοπές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι συμβατικοί εξοπλισμοί είναι αδύνατο να λειτουργήσουν.
Η τεχνολογία κοπής των διαμαντοαλυσοπρίονων απαιτεί παροχή νερού για την ψύξη, λίπανση και το λύσιμο της αλυσίδας από τη βάση στήριξης. Επίσης διατίθεται και σε υποβρύχιο μοντέλο για υποβρύχιες εργασίες.

Διαμαντοαλυσοπρίονο DS12

Το DS12 είναι ένα επαναστατικό αλυσοπρίονο με ειδικά κοπτικά από διαμάντι και βολφράμιο, σχεδιασμένα να κόβουν σωλήνες από μαλακό χάλυβα, χυτοσίδηρο και άλλα μη σιδηρούχα υλικά.
Η βασική τους εφαρμογή είναι η κοπή αγωγών νερού. Οι τεχνικοί της ομάδας συντήρησης του υπόγειου δικτύου νερού, γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα της κοπής σωλήνων όταν είναι τοποθετημένες σε τάφρους και τη δυσκολία χρήσης των παραδοσιακών τεχνικών που απαιτούν ογκώδη εξοπλισμό και παράλληλα κουραστική και χρονοβόρα εργασία που πολλές φορές γίνεται και επικίνδυνη. Χάρη στη νέα αλυσίδα του DS12, είναι εφικτή η κοπή μαλακών σωλήνων χάλυβα και χυτοσίδηρου διαμέτρου 31 cm σε τέσσερα μόνο λεπτά, ακόμα και σε δύσκολες θέσεις δίπλα ακριβώς σε τοίχους.
Το DS12 μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειροκίνητα ή παράλληλα με ένα σφικτήρα, ο οποίος θα ασφαλίσει το εργαλείο πάνω στο σωλήνα για να μπορέσει να γίνει κοπή ακριβείας 90 μοιρών. Επίσης μπορεί να κόψει υλικά όπως HDPE, χαλκό, PVC, τσιμεντένιες σωλήνες με χαλύβδινη επένδυση, τούβλα και άλλα υλικά.
Η υδραυλική λειτουργία είναι αναμφίβολα ασφαλής από ηλεκτρικούς κινδύνους, δεν παράγει καπνό, θόρυβο και κραδασμούς, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό όταν δουλεύεις μέσα σε τάφρους. Επίσης χρειάζεται ελάχιστη παροχή νερού 8 L/min σε πίεση 1,5 Bar.
Το DS 12 είναι πολύ δυνατό, παραγωγικό και ασφαλές εργαλεία και είναι αναγκαίο στις σύγχρονες ομάδες συντήρησης.

Υδραυλικό δισκοπρίονο CO25 & CO23

Το δισκοπρίονο CO25 και η υποβρύχια έκδοσή του CO23, είναι δύο πολύ δυνατά επαγγελματικά υδραυλικά εργαλεία, σχεδιασμένα για κοπές μετάλλων, ενισχυμένου σκυροδέματος, φυσικών πετρών και πολλών άλλων υλικών. Το CO25 λόγω των χαρακτηριστικών λειτουργίας του, εξασφαλίζει μία ασφαλή κοπή κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμα και σε υψηλή πίεση νερού και λάσπης.
Η υδραυλική λειτουργία του εγγυάται υψηλή απόδοση με ελάχιστο θόρυβο, λίγους κραδασμούς, χωρίς εκπομπές καπνού, μεγάλη διάρκεια ζωής και δυνατότητα λειτουργίας με απόλυτη ασφάλεια σε συνθήκες όπου τα παραδοσιακά εργαλεία βενζίνης δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Χάρη σε αυτά τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά το CO25 είναι ιδανικό για εργασίες κοπής και συντήρησης δρόμων και ειδικότερα σε επιχειρήσεις διάσωσης και προστασίας πολιτών.

Υδραυλικοί τροχοί GR30 & GR29 UW

Ο GR30 & o υποβρύχιος τροχός GR29 UW είναι δυνατοί επαγγελματικοί γωνιακοί τροχοί, σχεδιασμένοι για όλες τις εργασίες τροχίσματος, βουρτσίσματος, καθαρισμού και προετοιμασίας της επιφάνειας του μετάλλου πριν την συγκόλληση. Στους τροχούς αυτούς μπορούν να τοποθετηθούν μεταλλικές βούρτσες ή δίσκοι κοπής, κάτι που τους μετατρέπει σε μικρούς και πρακτικούς τροχούς κοπής. Λόγω στιβαρότητας και χαρακτηριστικών, είναι ιδανικοί στις αναγκαίες συντηρήσεις διάφορων εγκαταστάσεων και σε όλες τις εργασίες όπου υπάρχει υψηλή πίεση νερού και είναι αδύνατο λόγω κανόνων ασφαλείας να γίνει χρήση των παραδοσιακών ηλεκτρικών εργαλείων.
Υδραυλικός τροχός HG60

O HG60 είναι ένα ισχυρός ευθύς τροχός για τρόχισμα και φρεζάρισμα έτοιμων οπών. Ο στιβαρός και ελαφρύς σχεδιασμός του βοηθάει στην μείωση της κούρασης του χειριστή σε επαναληπτικές εργασίες λείανσης.
Η υδραυλική λειτουργία εξασφαλίζει ασφαλή χρήση σε όλες τις συνθήκες. Ακόμα και σε υψηλή πίεση νερού και σε μεγάλα φορτία και ζορίσματα του μοτέρ, το εργαλείο παραμένει άτρωτο. Αντίθετα, οποιοδήποτε ηλεκτρικό εργαλείου του ίδιου τύπου, θα καταστρεφόταν ολοσχερώς σε τέτοιες συνθήκες και φορτία. Ο HG60 είναι πολύ στιβαρός τροχός και είναι ιδανικός για τις περισσότερες εφαρμογές και εργασίες.

Υδραυλικός τροχός HG80

1. Ο HG80 χρησιμοποιείται για τρόχισμα και διαμόρφωση σωστών γωνιών σε δοκάρια και δομικά στοιχεία. Είναι πολύ στιβαρός και κατασκευασμένος για βαριά χρήση. Ο άξονας του περιστρέφεται σε ρουλεμάν ενισχυμένου τύπου περιτριγυρισμένος από σώμα αλουμινίου, το οποίο προστατεύει και αντιστέκεται στις πιο δυνατές συγκρούσεις.
Η υδραυλική λειτουργία εξασφαλίζει ασφαλή χρήση σε όλες τις συνθήκες ακόμα και σε υψηλή πίεση νερού το εργαλείο είναι άτρωτο σε μεγάλες προσπάθειες και ζορίσματα του μοτέρ κάτι που θα κατάστρεφε οποιοδήποτε ηλεκτρικό εργαλείου του ίδιου τύπου. Ο HG80 είναι πολύ στιβαρός τροχός και είναι ιδανικός για τις περισσότερες εφαρμογές και εργασίες.

Χαρακτηριστικά των τροχών HG60 & HG80

? ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου προλαμβάνει την υπερτάχυνση του άξονα, προστατεύοντας το μοτέρ και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του
? Το αποκλειστικό υδραυλικό μοτέρ Stanley HYREVZ επιτρέπει τη λειτουργία με μακρύτερους σωλήνες και με αδύνατες επιστροφές πίεσης στους σωλήνες από άλλα παρόμοια τέτοια εργαλεία.
? Περιστροφή δεξιόστροφη. Θερμομονωτική λαβή
? Πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμού. Μηδέν εκπομπές
? Μεγάλη διάρκεια λειτουργίας και σχεδόν μηδενική συντήρηση.

Γενικά τα υδραυλικά εργαλεία κοπής και λείανσης λειτουργούν εκεί όπου άλλα αντίστοιχα ηλεκτρικά ή πνευματικά εργαλεία δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν, λειτουργούν και σταματούν, ή απλά καταστρέφονται από τη δύσκολη εργασία.
Η χρήση τους είναι πλήρως εξειδικευμένη και πρέπει να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους χειριστές και γνώστες της υδραυλικής τεχνολογίας. Οι δυνάμεις που αναπτύσσουν τα υδραυλικά εργαλεία είναι πολύ μεγάλες και μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του χειριστή σε περίπτωση λάθος χειρισμού, ή μαγκώματος ενός εργαλείου στο υλικό προς κοπή.